uber hizmet kalitesinin düşmesi

bir süredir dikkatimi çeken ama yakıştıramadığım için dillendiremediğim mevzudur. daha önce de başıma geliyordu ancak son 2-3 aydır sayısı artmaya başladı. yaklaşık 2 ay önce tam 1,5 saat araç bulamadım. konum giriyorsun, yakınında 4-5 araç görünüyor, bir türlü hiçbiri onaylamıyor. derken içlerinde en uzak mesafede olan onaylıyor ve 15-20 dk. varış süresi belirtiyor. aradan 10 dk. geçiyor arayıp "kusura bakmayın gelemeyeceğim, başkasını çağırın" diyerek iptal ediyor. yine dün aynı şekilde karaköy'de kaldık. bir sürü araç görünürken hiçbiri onaylamadı. onaylayan da "5 dakikaya geliyorum, kaç kişisiniz?, trafik çevirmesi var" vs... diye diye 40 dakika bekletti, sonunda yolculuğu iptal ettim. bence aynı sarı taksiler gibi yolcu-mesafe seçmeye, keyfi hareket etmeye başladılar. iyi dediğimiz iki gün yaşamıyor arkadaş! güvendiğimiz dağlara kar yağmaya başlamış...
son 1 haftada 2 defa über kullandım. İlkinde şoför 6-7dk uzakta olmasına rağmen geldi ama arabanın içi leş gibi sigara kokuyordu.

bir diğeri de malum şahsın fotoğrafını koymuştu aracına. direkt şikayet ettim.
Benimle de o kadar uğraşsalar kalitem düşerdi bence. Aynı zamanda unutmamalıyız ki öncelikle insanın değişmesi gerek nitekim şirket en fazla politikalarını değiştirebilir.
son günlerde türkiye'den çekilmesi gündemde olan firmanın olası durumudur. ne yazık ki iyi olan herşeyi tüketmeye meraklı bir ülke. o kadar baskı kuruldu, çalışmalarına engel olundu ki gına geldi insanlara artık. sarı'lar tarafından darp edilmeler, şikayet edilmeler vs. haliyle korkarak çalışıyorlar ve sayılarında azalma başladı.