türkiye'de yaşamak için nedenler

/ 2
türkiye'de yaşamamak için nedenler başlığına karşıt olarak açılmıştır. yavaştan sıralayalım öyleyse

1-) çay
2-) çiğköfte
3-) 4 mevsim yurdun her köşesinin doğal güzelliklerle dolu oluşu
4-) tarihi, doğası, kültürü ve mutfağı ile bir çok ülkeden kat be kat iyi oluşumuz. (kıymet bilinmediği halde)
5-) insanlarımızdan birçoğunun gerçekten yardımsever oluşu, bizim couchsurfing'den haberimiz yokken anadolu insanı bunu yıllardır yapıyor olması. (tatlısu gezginleri bilmez)

devamı gelecek..
Açık ara farkla yemekleri derim. Yurtdışında özlediğim, anında dönmek istediğim tek konu
kişiden kişiye göre değişebilecek nedenlerdir. bence en başta gidecek cesareti bulamamak gelir. yoksa kalanı bir şekilde hallediliyor.
Uzun sure kapitalizmin doruklarda yaşandığı bir ülke de kalırsın (bkz: ingiltere). sonra türkiye'ye dönersin. gümrükten geçerken gümrük memurunu bile kucaklayıp öpesin gelir. öyle içtendir türk insanı (bkz: anadoluinsanı).
başka yerden barınma ve çalışma izni alamamış olmak.
Sonu gelmeyen listedir. En basitinden 6 aydır Almanya'da yaşayan bir arkadaşımla konuştuğumda hiç beklediğim gibi değiller insanlar ve kafaları Türkiye'den çok ta farklı değil demişti. Özellikle Katolik olanlar Türkiye'deki muhafazakar kesim... Umduğunu bulamayıp bir de üstüne arkadaşların ailen sevdiklerin Türkiye de olunca tabi ki ülkemde yaşamak daha mantıklı geliyor.
Yıllardir 4 mevsim yaşamaya alışmış olduğumuz için bizi uzun ve durağan mevsimler sıkar ve tabiki yemekler.
Türkiye'de ikamet etmek için elinde olan neden/nedenlerdir. Bence tek bir neden vardır: yurtdışında yaşamak istediğin ülke için, vatandaşlık alacak kadar paranın olmaması.
İnsanının cana yakın olması her türlü sıkıntıda yardımcı olmaları
/ 2