türkan saylan

bugün, prof. dr. türkan saylan vefat edeli 10 yıl oldu; gerisinde mezunuyla, okuyanıyla, gönüllüsüyle, çalışanıyla binlerce kadın, binlerce kız çocuğu bıraktı, kurulduğu günden beri görevlerini aksatmamış, yanlış bir yola sapmamış binlerce dernek bıraktı, iyileştirdiği, dokunduğu binlerce cüzzamlı ve ya dermatolojik rahatsızlıkları olan hasta bıraktı...

rahmetle, sevgiyle ve özlemle.
Cemaat ve akp iş birliğiyle bir zamanlar samanyolu tv'de öcü gibi gösterilen, kızlarımızı zehirliyorlar diye lanse edilen profesördür. Yaptıkları ve geride bıraktıkları ortadadır.
çok kıymetli insan, çağdaş bir ülke olabilmemiz için canını dişine takarak çalışmış emektar bir tıp doktoru. bir zamanların en büyük salgın hastalığı cüzzamla mücadele etti. kurduğu çağdaş yaşamı destekleme derneği vasıtasıyla 30 bin öğrenciye burs verdi. 28 kız yurdu 56 okul yaptırdı. emekleri unutulmaz. vefatının üzerinden 11 yıl geçti. sevgiyle ve minnetle anıyorum.
Kurduğu çağdaş yaşamı destekleme derneğinin katkısıyla okumuş biri olarak teşekkürü borç bildiğim güzel insanlardan biridir. Okumaya ve okutmaya verdiği önem sayesinde nice genç kız şu eşitsiz sistem içinde bir talih yakaladı. Onun izinden gitmek bu sebeple çok gereklidir. Saygıyla anıyorum kendisini.