tübitak projesi yazmak

bakınız tüm gününü tüm haftanı tüm aynı verdiğin, bilimsel bir şeyler çıkarmaya çalıştığın, hafta sonunu heba ettiğin ve saçma sapan ayrıntılarla muhattap olduğun bilim uğruna süründüğün olay. 5 ayımı kaç tane proje yazmaya, proje düzenlemeye o sırada tezimi halletmeye harcadım bilmiyorum. sakalı kestirecek vaktimin olmadığı zamanlardayım.
Lanet olsun bu saçma düzene demek istiyorum.
iyi günler.
Değil Tübitak projesi üniversiteden alacağım destek projesi bile tam bir kabus. O aşamalar, nereye ne yazacağım telaşı. Hazır yazıyorken Tübitak hızlı desteğe göndereyim diyorum kabul edilse de cebimize kalsa bari üç beş kuruş.
2209-a projeleri ile lisans öğrencileri yurt içi araştırma projeleri destek programı kapsamında proje başına en çok 4.000 ₺ ile desteklenmektedir.
en yakın arkadaşım ağzımızı iki karış açık bırakacak şekilde hayranlık duyabileceğimiz bir proje yazdı. sunum için ankaraya geldi. neredeyse davul zurna eşliğinde götürdük onu Tübitak'a. red yedi. sebebi ise daha komik. "sayın a. bey; yaptığınız sunum çok başarılı ve etkileyiciydi. lakin bu projeye onay vermemiz durumunda devletin bu alanda yapacağı harcamalar azalacağı için gider eşitsizliği olacağını düşünerek projenize üzülerek onay veremiyoruz." devletin bu alanda yapacağı harcamalar azalacağı için cümlesine dikkat etmenizi istiyorum.
yapılan tüm emeklerin sonucu dalga geçer gibi bütçeler verilen projelerdir. bir yerlerde dayınız yoksa harcadığınız emek ne yazık ki heba.
yıllardır herkesin yazdığı ama hiç sonuçlanmayan proje adıdır.