trafikte en temkinli yaklaşılması gereken araçlar

/ 2
izmir trafiğindeki 09 ve 45 plaka, keza eski model, araçlardır. içlerinde trafik canavarı bulundururlar genelde.
kamyon ve tırlardır. hiç şakaları yok, umurlarında da değilsiniz.
kendinizin yanı sıra karşı taraf yerine de düşünüp öyle hareket etmek zorunda olduğunuz tr trafiğindeki her araç bu kategoriye girer.
Led farlı, audi-merso-bmw üçlemesinden herhangi birisiyle, 110 km/h hız sınırı olan yolda, bir anda dibinizde biten ve gözünüzü, selektör şelalesine tutan tipler.
Bla bla team yazan tüm araçlar, içinde muhtemel trafik canavarları bulunuyor. Sekmedi hiç.
şehir içinde kesinlikle minibüsler, bildiğim kadarıyla yetişmeleri gereken dakikaları oluyor ve bu yüzden ne içindeki yolcuyu ne de dışardaki trafiği düşünmüyorlar. şehirler arası da kamyon ve tırlar, kör noktalarında kalmayın derim. bazen de dalabiliyorlar sonuçlar daha kötü oluyor o zaman en sağdan en sola çapraz geçeni gördü bu gözler
küçük esnafın kullandığı orta büyüklükteki kasalı araçlar. genelde ehliyeti bile olmayan çırak veya kalfalar kullanıyor, yol babalarının yolu gibi davranıyor. aman dikkat.
taksiler, halk otobüsleri ve minibüsler il/ilçe fark etmeksizin uzak durulması gereken araçların başında yer alır.
yabancı plakalar istanbul trafiğinde biraz şaşkın olduğu için 06, 07, 41, 54, 16 hepsinden kaçarım* ayrıca yüksek ama uygun fiyatlı araçlar yeni ehliyet almışların gözdesi olduğu için dacia duster, opel mokka gibi araçlar. taksiler, minibüsler ve tabii ki renault fluence, peugeot 301 gibi hafif ama çabuk hızlanan satış ekiplerine verilen araçlar.
/ 2