tanımadığınız insanlarla sohbet etmek

/ 4
yaşadığım şehrin ve yaptığım işin en sevdiğim yönlerinden biri. bir de seyahat etmenin. hiç tanımadığım ve belki de bir daha hiç karşılaşmayacağım onlarca insanla sohbet etmek, fikirlerini sormak, yol tarifi almak, belki kısaca hikayelerini dinlemek, biraz kendininkinden bahsetmek, iyi dileklerini almak, iyi dileklerini sunmak. hepsi bu kadar. çok da ilginç sohbetler olur çoğu zaman o kısacık diyaloğa sığanlar, tadından yenmez.
insanı kimi zaman fazlasıyla rahatlatan kimi zaman ise bir o kadar yoran ve geren eylemdir.
istediğiniz kadar objektif olmaya çalışın eğer konuştuğunuz veya dinlediğiniz kişiyi tanıyorsanız; akraba ilişkileri, iş ilişkileri veya arkadaşlık ilişkilerinden ötürü oluşan bağ yüzünden ön yargılarınızı bırakarak dinleyemiyor ve anlayamıyoruz.
ama tanımadığınız insanlarla konuşurken ki rahatlık bambaşka, muhtemelen bir daha görmeyecek olmamızın verdiği rahatlıktan geliyor veya onunla konuşurken kullandığımız herhangi bir cümleyi bize karşı kullanmayacağını bilmek..
yollarda sürekli yaptığım şeydir. amaan en fazla canımı alır kafasıyla yüksek güven ve rahatlıkla konuşurum.
Sanıldığının aksine Türkiye’de yapması oldukça kolay olan eylem. Zaten hava durumu ve memleketçilik konuları sohbetin yarıdan fazlasını kapsıyor.
birşeyler katacağına inanıyorsam uzun soluklu, boşluğa sürüklenen bir sohbetse daima bir işimin çıktığı sohbetlerdir.
gariptir ama haz verir. özellikle sarhoşsan falan çok sağlam hikayeler duyulabilir.
Yurt dışı gezilerimde en en en çok haz aldığım şeydir.

Özellikle farklı milletten insanların kültürlerini öğrenmek, tanışmak ve arkadaş ilişkisi kurmak gibisi yok
taksim'de aman dikkat edin. tanımadığınız bir amcanın sizle sohbetinde farklı şeylerle karşılaşabilme durumunuz olabilir. tecrübeyle sabittir.
Canım sıkkın olduğunda yapmayı pek çok sevdiğim iştir. o yüzdendir ki bir adet connected2me hesabım var ve sadece dert anlatmak/dinlemek için kullanıyorum.
genelde rahatlatıcı bir aktivite ama bazıları boş yapıyor kafa düdüklüyor
/ 4