taksim meydanı

/ 2
acısıyla tatlısıyla ülkemizine en önemli meydanlarından biridir. lâkin son yıllarda meydandan çok devasa bir betonu andırmaktadır.
çok bozan meydan. yabancı turistlere, özellikle ortadoğulu olanlara çok hitap eden mekanlarıyla, memati tipli adamların da peşlerinden sürekli meydana akması kaçınılmaz olmuştur. bir türlü ısınamıyordum, miss gibi kadıköy varken. taksim meydanında, genelde arap turist yoğunluğu varken, kadıköy o konuda biraz daha açık ve dolu bir yer. afrikalısı, avrupalısı, amerikalısı, çinlisi, japonu hatta uruguaylısı bile kadıköyde. bence zaten taksim meydanı türkiye basket ligi ise, kadıköy net nba dir.
gezi parkı eylemlerinden önce de epey bozulmuştu ancak eylemlerden sonra inadına, özellikle ağzına tükürüldü maalesef. dünyanın en iğrenç şehir meydanlarından biri haline geldi.
eskiden daha bi güzel olan istanbul'un en büyük değil ama en merkez en baba meydanıdır. eskiden istanbul'un suyu, semtlere buradan taksim edilirmiş. adının buradan geldiği bilinir.
Popülasyonu hızla değişen, popülasyonun değişmesiyle kültürü de değişen meydandır.
istanbul'un kalbidir. son yollarda tamamen bir beton görünümündedir. saksılarda ağaç yetiştirilen bir meydan oldu son zamanlarda. her 1 mayıs kapalı olan meydandır. İstanbul da ne olursa olsun bu meydanda olur.
Aslında kökten kapatılmasını düşündüğüm gürültü kirliliğinin hatsafhada olduğu bir meydan orayı kocaman bir çocuk parkına çevirseler de rahat rahat okula/işe/kursa gidilse 15 senedir her gittiğimde söverim.
Arap’tan çok ne var kakalanacak daha çok yer var
her gittiğimde italya'da bulunan meydanları daha bir özlemle hatırlarım(bkz: che roba!!)
Istanbul'a ilk gidişimde, taksim Meyda'nında olduğumu anlamam bir hayli zamanımı almıştı. Kalmadı azizim gezi parkı zamanları...
eskiden bi adet vardı taksime takılmaya gidenler için

istiklal caddesi baştan sonra yürünürdü
caddede yürürken bi yemek yenilir.
ondan sonra mekanlar gezilmeye başlanır.
en az 3 mekana gidip eğlenilir ve bu rutini herkes uygulardı.

ama şimdi öyle değil
çok fazla tercih etmiyorum
edersem de 23:30 da evden çıkıp direk adrese gidiyorum
suriye'nin en ünlü meydanlarından. sınırlarda açık kapı politikası devam ederse; bazı ortadoğu-arap ülkeleri 'hayır bizim kaçak göçmenlerimizin sayısı da oldukça fazla, bizim de meydanımızdır' diye itiraz edebilir.
/ 2