şule çet

gazi üniversitesi tekstil tasarımı 2. sınıf öğrencisi olan güzel kadın şule çet. 23 yaşında hayatını kaybetti. ankarada bir plazanın 20. katından atladı veya ölüme gönderildi. bu kısmı şu an muamma.
tek bilinen, part time asistan olarak yanında çalıştığı kişi tarafından alıkonulduğu bilgisini arkadaşına mesaj olarak göndermiş olduğu. hem de ölmeden hemen önce.

haber linkine şuradan ulaşabilirsiniz

bir insanı zorlamak ya da ölümüne sebep olacak dereceye getirmek nasıl bir düşünce yapısının ürünüdür? bu insanlar üst düzey işlerde patronluk yaparken, sahip oldukları paranın ölçüsüyle mi bu kadar hırslılar? yoksa anlık bir durum mu? yoksa başka bir şey mi var? bunların araştırılması ve olayın aydınlatılması gerekiyor elbette. ama hiçbir sonuç, sule'nin artık hayatta olmadığı gerçeğini ne yazık ki değiştiremeyecek. bir genç değerimizi daha bir saçmalık uğruna yitirdik ne yazık ki.
yattığı yerde incinmesin.
Plaza mobing kavramının bir insan hayatını alabildiğine çok şaşırdığım ve beni çok üzen durumda vefat eden genç, güzel kardeşimiz. Ülkece öyle bir noktaya geldik ki, geri dönüşü çok zor artık. Bir şerefsiz patron, belki de beğendiği, maddi durumunu düzeltebilmek adına çalışmaya gelmiş bir gencin ölümüne bile sebebiyet verebiliyor artık. Burda kim suçlu şimdi, işveren evet. Sistem, ülkenin durumu. Bence evet.

İnşallah en azından hakettiği cezayı alır işveren, beraat filan ederse, örnek karardan bu tip serefsizlerden çok türer.
sosyal medyanın gücünün türkiye adalet sisteminden daha güçlü olduğunun kanıtıdır. İntihar diye yedirilmeye çalışılan olayın cinayet olduğunu, yapılan baskılar sonucu adalet sistemi de görmüş olacakki Çağatay Aksu ve Berk Akand dün tutuklandılar. Tecavüz, zorla alıkoyma gibi suçlardan ceza evine gönderilecekler.
Seni koruyamadık çok özür dilerim, bu ataerkil zihniyeti besleyen o saatte orda ne işi varmış diyenler Şule'nin kanı hepinizin ellerinde...
Davalı Avukatının saçmalamasıyla tekrar konuşulan vefat etmiş bir kızımız. Umarım diğer taraftan bu saçmalamaları duymuyorsundur.
çirkin itham ve saptırmalarla ölümü hakkındaki cinayet şüphesi gölgelenmeye çalışılıyor adalet sisteminin aktörleri tarafından.
Bu ülkede katledilen binlerce kadından biri. Katillerin savunmasi ve avukatlarinin sozleri vicdanları sızlamayan insanların giderek arttığının göstergesi.
hiç kimse, hangi saatte nerede olursa olsun, kendi ölümünden sorumlu tutulamaz. katilin suçu maktule yıkılamaz. bir kadın günün hangi saati olursa olsun evinden başka bir yerde diye tecavüze uğramayı ve öldürülmeyi hak etmez.

şule çet intihar etmişse neden ambulansı aramamışlar da güvenliğe yalan söyleyip hiçbir şey olmamış gibi kaçıp gitmişler. bu davranışları bile katil olduklarının kanıtıdır.
Bugün davası görüldü ve sanığa kasten adam öldürme suçundan müebbet ve tecavüzden 10 yıl hapis cezası verildi.