sms

günümüzde neredeyse sadece bankalar, operatörler ve çeşitli reklam kuruluşlarınca kullanılan kısa mesaj servisinin ingilizce kısaltması. nerede 10.000 sms satın alıp manitacılık kovalanan günler.

(bkz: short message service)
2000'lerin başında flört için olmazsa olmaz şey idi. artık kullanan sayısı çok az.
artık sadece internet paketim bittiğinde kullandığımdır. hoş ben lisede bile asla o 10.000 sms paketlerini bitiremezdim.
Beni çok yakından tanıyanların, whatsapp’a bakmayacağımı bildiği için sadece benimle iletişime geçmek için kullandıklarını düşündüğüm servis.
çocukluk yıllarımızda ilk telefonlarımıza sahip olduğumuz dönemlerde büyük bir nimet olan kısa mesajlardır. on bin sms bitsin diye kaçar tane boş mesaj atıldı, tahmin edemezsiniz.

şimdilerde ise yapılan paketlerde ya da fatura kampanyalarında ek olarak verilen internet ve arama hakkı kalmadığı zamanlarda kullanılan iletişim yoludur.
whatsapp ve bilimum internet üzerinden erişim sağlanan sosyal medya araçlarının çıkması ile kullanımı, operatörün kaç adet verdiği umrumuzda olmayan mesajlaşma sistemi. sms'in önemini sadece 10 bin sms paketini kontörle yapanlar bilir.
Kullanmayı çok sevdiğim fakat kullanacak insan bulamadigim mesajlaşma şekli.