sherlock holmes

5 hikaye kitabI (kısa kısa çokça hikayenin birleştiği kitap) ve 4 romandan oluşan seri. Defalarca filmleri çekilmiş ve de hala çekilecek seridir.
Ana karakterimiz Sherlock adında ingiltere'de yasayan bir özel dedektiftir. yardımcısı doctor watson ile birlikte sıradışı yöntemlerini kullanarak , esrarengiz olayları çözen düzensiz bir dahidir.
senaryosundan, oyunculuğuna, akıcılığından, beyin yakmasına birbiriyle baglantılı müthiş bir ingiliz dizi serisi.
her bölümü ortalama bir bucuk saat sürüyo, 4 sezon ama bitmesin diye izlemiyosunuz falan kitap, film serisine dizi mükemmel bi modernite katmış. kesinlikle izleyin
sir arthur conan doyle tarafından yaratılmış olan sherlock holmes karakterinin mark gatiss tarafından 21.yüzyıla uyarlanarak çekilen ingiliz televizyon dizisi.

normalde 2010 yılında bbc kanalında 3 bölümlük mini dizi olarak çekilip bitirilen dizi büyük arz ve talep sonucu 4 sezon kadar çekildi. Son olarak 5. sezon içinse onay aldı.

Sabırsızlıkla beklemekteyiz.
Alışılmış yabancı dizilerin aksine 90 dakikalık bölümlerle izleyiciyle buluşsa da her bölümü tek solukta bitebilen dizi.

Ne olduğunu anlamaya çalışsanız da her seferinde mutlaka atladığınız bir detay ile şok etkisi yaratabiliyor.
Kitaplarına zaten hayran olduğum şimdiyse dizisine tutulduğum muazzam eser. ırene adler’ı kitap dışında dizide de görmek fazlasıyla hoşuma gitti. Onun dışında Sherlock’un analitik zekasına bayılıyorum. Benedict bu karakteri en iyi şekilde canlandırabilecek nadir isimlerden biri. Oyunculuğu muazzam. Sherlock gibi bir adama tutku duymamak işten bile değil.
kitaplarına bayıldığım hayali karakter. her seferinde beni yanıltmayı başarıyor.