semtler arası ısınma farkı

yaşam rutinleri hemen hemen benzer olan semtlere sahip şehirlerde pek rastlanmasa da, istanbul'da oluşan semtler arası ısınma farkları yüksek boyutlara ulaştığı için ölümlere bile neden olabileceği yönünde açıklamalar yapılıyor.

denizdeki nemden fazla etkilenmeyen ve yapılaşmanın fazla olmadığı belgrad ve civarında 32 derece hissedilen sıcaklık, cam binalardan yansıma yapan güneş ışınlarıyla ve asfaltın da etkisiyle maslak civarında 42 derece hissediliyormuş. bu sıcaklığın asıl derecesi ise 33 imiş. yani 9-10 derece olarak hissedilen fark var ortada ve bu gerçek anlamda sağlık sorunlarını beraberinde getirecektir. ışıl ışıl binalar o kadar da tatlış değil demek ki(Swh)
En büyük hayallerimden birinin, Mecidiyeköyde arsa alıp, ağaç ekip, içerisi gözüken cam plaza yapma hayalimin, ilham kaynağı olan durumlarından bir tanesi. İnsanları sıcağa, oksijensizliğe, yeşil sevdasına, kalabalığa terk eden şehircilik anlayışına tepki olarak. Kapıları hep kapalı, içerisinde 3 tane hasır tabure ve bir piknik tüpü, üstünde de çaydanlık olucak sadece. Gündüzleri gidip o izole yerde, doğadaymış gibi takılıp, insanların özlediği şeyi hatırlamasını sağlamak istiyorum.

bir köylünün bakınca siz napionuz aq diyeceği tipten ayarsızlıkların, şehirde yaşayamamanın bitmesi dileğiyle