şehirlerin ucube heykelleri

Bir heykele ucube demek ne kadar doğru bilmiyorum ama bazen ucube kelimesi bile ülkemiz heykel sorunsalına hafif bir kelime olarak kalıyor. Özellikle yörenin meşhur olan şeyinin heykelini yapma garabetliği nasıl anlatılabilir. Bu gözler neler gördü. Kızılcahamamdaki 'bazlama', erdemli'de limon', sarımsak, enginar, havuç, cezerye, şeker pancarı, tesbih, sucuk be sucuk heykeli... Bunlar nedir ya? Hiç mi zevkiniz hiç mi vizyonunuz yok!!!

Belediye meclisinde "sucuk heykeli dikmeliyiz" diyen 'vizyon sahibine(!)' bir tane akl-ı evvel "siz ne yapıyonuz" diyemedi mi?
(bkz: melih gökçek) ekolünün en severek yaptığı şeydir. (bkz: ankara)'nın dört bir yanına gerçek ucubeler dikmiştir. (bkz: mansur yavaş)nasıl temizler bunları bilmiyorum.
Afyon'da haşhaş heykeli varmış, hep önünde indiğim. Yahu kim yolda görse tanır ki haşhaşı. Bir gün bir Afyonlu yol tarifinde bahsedince öğrendim. Bir de halkın canavaaa* diye bahsettiği bir fil heykeli var ki akıllara zarar. #canavar
Favorim maya çalan mevlana ve otostop çekerken gördüğüm ama hangi şehirde olduğunu hatırlayamadığım ekmek heykelidir.
1) izmir karabağlar ilçesinde çevre yolu üzerinde kocaman bir tepeye oturtulan nasreddin hoca heykelidir. izmir ve nasreddin hoca, ne kadar alakalı değil mi?

2) istanbul’un avcılar ilçesinde 17 ağustos depreminde hayatını kaybeden avcılarlı vatandaşları simgeleyen bir heykel. hayır o ölen insanların yakınları hala avcılar’da oturuyor ve o isimleri her gün insanların gözünün içine sokarak, acıları tazeleyerek ne yapmak istenmiştir anlayamadım.

edit: imlâ
ıspartanın boktan gül heykelleri. zevksiz birileri yapmış!
bu gözler neler gördü, domatesten köfteye cevizden mandalinaya kadar