schengen ülkelerinin vize reddetme oranları

vize reddetme oranlarına göre schengen ülkeleri;
avusturya : %3,3
almanya : %5,6
belçika : %14,0
çek cumhuriyeti : %3,1
danimarka : %5,1
estonya : %1,7
finlandiya : %1,2
fransa : %9,9
hollanda : %7,5
izlanda : %0,3
italya : %5,5
ispanya : %7,6
isveç : %10,0
isviçre : %6,1
letonya : %1,1
litvanya :%1,4
lüksemburg : %1,0
macaristan : %2,8
malta : %25,0
norveç : %4,6
polonya : %2,6
portekiz : %12,2
slovakya : %2,9
slovenya : %6,8
yunanistan : %3,2
ilk bakışta sadece reddetme oranı olarak algılanacağı için yanıltıcı olabilecek oranlardır. çünkü başvuru sayısı da önemlidir. örneğin izlanda schengen için çok başvuru almayan bir ülke iken hollanda çok fazla sayıda başvuru alan bir ülkedir. bu şekilde düşünüldüğünde aslında izlanda çok da masum değildir ama sevilesidir tabii ki(swh)
konu hakkında çalışıyorum arkadaşlar yakında haritalar ve grafikler ile karşınızda olacağım
böyle bir provizyona ihtiyaç var, italya ve yunanistan'ın rahat verdiğini duyuyoruz ama kıyaslayamıyoruz. herkesin ihtiyacı olan bir bilgi altını doldurabilirsek güzel olur.
sözlükte görmek istediğimiz başlık türleri...
bazı ülkelerin oranı şaşırtmıştır, zira interrail grubunda kolay vize alınacak ülkeler arasında üst sıralarda yer alan ülkelerin oranı 5'in üzerinde.
muhtemelen başvuru sayısının fazlalığı ve buna bağlı olarak bizim evraklardaki eksikliğimizden kaynaklanmaktadır.
şehir efsanelerinin yanı sıra;
eksik evrak teslimi, uçak biletlerinin alınmamış olması ve otel rezervasyonlarının yapılmamış olması, maddi imkanlarınızın vize almak istediğiniz ülkenin kriterlerine uygun olmaması, yeni girdiğiniz iş yerinde henüz 5-6 ayı doldurmamışken başvuruda bulunmak, ilk başvuruda uzun süreli vize başvurusu, akrabalarınızdan birinin vize için başvuruda bulunduğunuz ülkeye ile halen sorun yaşatmakta ya da sorun yaşatmış olması, başvuracağınız ülkenin daha önce giriş yaptığınız ülkelerle problemi olması, daha önce red almış olmanız ve tabi ki başvuru yaptığınız ülke ile yaşadığınız ülke arasındaki sorunlu ilişkiler başvurunuza red cevabı almanıza neden olacak argümanlardır.