sagopa kajmer'in zeytin dalı tweeti

yaklaşık 15 yıldır aralarında husumet bulunan ceza, fuat ve fuchs'a zeytin dalı uzatmış bugün türkçe rapin en komple sanatçısı sagopa kajmer.

"Biz Türk Rap’in 4 kişilik temel taşıyız.
Görüşmesek de,buluşmasak da, atışsak da,herbirimizin ayrı ayrı hakkı vardır.Yaşasın Rap

@ceza_ed @fuat_ergin #drfuchsofficial

https://youtu.be/Y9GrcIUkLms

https://youtu.be/6MAOHD70UFE

https://youtu.be/S9HHyZTcRPs "

kaynak

sagopa kajmer'in zeytin dalı tweeti - kabaherif-77bRM
sahtiyan'dan bahsetmemesi popülist bir yaklaşım içerisinde olduğunu düşündürmektedir bana. Oysa o dönemler sahtiyan'ın da kendilerinden pek farkı bulunmamakta olup, hep birlikte hareket etmişlerdir.

Ayrıca Fuat Ergin'in rap ile uzaktan yakından alakası olmadığını düşünmekteyim. kendisin türkçe rap'e olan bir katkısı olmadığı gibi, saçma sapan lirikler ve flowlar ile bir jenerasyonu yetiştireceğim diye onların yeteneklerine zarar vermiştir. Ayrıca güzel hiçbir parçası da yoktur kendisinin.
Pek kıymetli Şener Şen'in bir filminde repliği vardı "nerede karı orada bela" diye tam da bu abiler için geçerli oldu. Kolera mahlasını kullanan abla yüzünden ortalık karıştı, birbirlerine küfür kıyamet giriştiler ve en son yaş kemale erince ve karısından ayrılınca anladı ki Sago yaptıkları şey yanlış. Söylediklerinin içinde en çok Ceza'yı dinlerim hatta ezbere bilmediğim çok az şarkısı vardır. Bu arada ben katılıyorum 4 mihenk taşı sözüne ama her ne kadar Türkiye'de olmasa da Killa Hakan da o zamanlar türkçe rap ile biz buralarda tanımıyor iken Almanya'da çılgın atıyordu.
Yukarıya cevap olarak Fuat Abi'nin bence birden fazla iyi şarkısı vardır, en sevdiğim de budur.
Okyanuslar
neden küstüklerini bile bilmediğim ama sagopa'nın sözlerine katıldığım tweet'tir.