poseidon

yunan mitolojisinde denizlerin hakimi olan tanrı. mızrak, dalgalar filan uzmanlık alanıdır. iki kardeşi vardır. zeus ve hades. pek sevdiğim bir mitolojik karakterdir ayrıca.
Mitolojik bir tanrı. Denizlerde 3 saplı bir mızrakla yaşadığına inanılır. Büyük 3 tanrıdan biridir
yunan mitolojisinde tanrı gibi tanrıdır vesselam.

şu sıralar özellikle marmara bölgesi olarak bu tanrıya dua etmeliyiz ki elindeki üç dişli mızrağını yere vurmasın.
yunan mitolojisinde bulunan en popüler tanrılardan birisidir.
Yunan Mitolojisinde Poseidon, zeus'un kardesidir. denizler tanrisidir. Poseidon'a tapınan deniz yaratıkları vardir silahı herşeyi paramparça edebilen üç dişli bir çataldır. Popülaritesi ve bilinirliğiliğide yüksektir. AMPHITRITE ile evlidir. Güzelde bir hikayesi var. Bu evliliktende bir oğul dünyaya gelmiş ismide Triton dur.
En sevdiğim mitolojik tanrılardan biridir. Üç başlı yabasından alır gücünü. Roma mitolojisindeki karşılığı neptün’dür. Eşi Amphitrite ile büyük bir aşk yaşarlar. Atina şehrinin yönetimi için sevdiğim diğer mitolojik karakterlerden biri olan athena ile yarışmıştır fakat bu yarışı kaybetmiştir.
yunan mitolojisindeki üç büyük tanrılardan biridir. denizlerin tanrısı olarak bilinir ve elinde üç uçlu mızrak olan trident ile simgelenmiştir. mızrağıyla birlikte kazandığı güçler deprem, tsunami ve kasırga oluşturabilmektir.