pembe otobüs

sadece kadın yolcuların binebileceği belli bir saatten sonra yol güzergahı içinde istediği yerde inebileceği otobüstür. şoförleri de kadındır.
maalesef ülkemizin her yerinde sayıları azımsanamayacak kadar çok olan sapıklarla dolu. otobuslerde fren yaptı, yol verir misiniz, çok sıkışık ayağına taciz edilen kadınlar için yapılmış bir önlemdir. isteyen istediği otobüse elbet biner. pembe otobüs var diye kadınların diğer otobüslere binmeleri yasaklanmadı. pembe otobüsten memnun olup binmek isteyen bir çok vatandaşa hizmet etmek de belediyenin görevidir. özgürlük özgürlük diye bağıran insanların da, pembe otobüse binme özgürlüğü isteyen kadınların düşüncelerine saygı göstermesi beklenir.
!!! AMA !!!
kendine hakim olamayan sapıklar yüzünden insanları ayrıştırmanın da büyük bir hata olduğunu düşünüyorum. Taciz sorununu kadınları ayrı otobüslere alarak değil, erkeklerin kadınlarla paylaştıkları alanlara daha fazla saygı göstermelerini sağlayacak bir eğitim ve çeşitli yaptırımlarla sağlanabilir. kadınları ayırarak tacizi engellemeye çalışmak, meselenin sadece etrafından dolanmak anlamına gelmektedir.
Pembe otobüs için erkeklerin imza topladığını izlediğim haberdir.
dincilerin kadınları kendilerinden koruyormuş gibi yapmak için üstüne gittikleri saçma bir proje.

şiddettin yaygın olduğu kesim tabi ki eğitimsiz kesim. elbette karısını öldüren profesör gibi istisnalar var fakat baktığınız zaman bu insan müsveddeleri ilkokul mezunu, en fazla lise terktir.

eğitimsiz kesimin oy verdiği parti de herkesin bildiği malum parti. ayrıştırıcı bir söylem değil bu. ne yazık ki araştırmadan, okumadan makarnaya kömüre sadece eğitimsiz insanlar oy verir.

bu pembe otobüslerin uygulamaya girdiği belediyelere bakıyoruz, malum parti başta.

çocuklara tecavüz eden din adamlarını savunan kişiler bu malum partinin milletvekilleri.

dokuz yaşında kız çocuğu için evlilik fetvası verip çocuklara tecavüzün önünü açan bu malum partinin din adamları.

kimi kimden koruyorlar bilmiyorum.