özür dilemek

yaptığından pişman olduğun bir şey için karşındakinden bağışlanmayı istemek. hatayı anlamak, bunun için karşındakinden af dilemek tabii ki bir erdemdir. ama özür dileyen değil üzülen kişi sizseniz yaşanan üzüntüyü sadece hafifletiyor belki ama yok edemiyor.
Bundan 1 sene evveline kadar benim için söylemesinin çok zor olduğu iki kelimeydi. Fakat artık o özür dileyememe sorunumu yendim. Kolay olmadı. Neden kolay olmadığını anlayamıyorum ama ağzımdan o iki cümlecik kerpetenle bile çıkmazdı. Ancak özür dileyebilmeli insan.

Edit: insanların özür dileyememelerinin tek sebebi sanıldığı gibi her zaman kendine yedirememek değildir. Bazen travmatik sebeplerde etkiler bunu. Yani ön yargılı olmamak lazım her zaman.
zaman geçmesi lazım ara bulucular lazım ancak öyle yoksa çok zor .
insanlar özür dilemeyi bir yenilgi olarak gördükleri için çoğu zaman özür dilememek için özür dilenecek işler yaparlar,Bir başarabilseler kendi egolarını aşmayı ne kadar güzel bir şey olduğunu görecekler halbuki...
bazen gerçekten hata kabul edildiği veya üzgün olunduğu için değildir özür dilemek. mevzu kapansın, uzamasın diye özür dilenebilir. insanlarla uğraşmak zor geldiğinde özür dileyip yoluna devam edersin.