otostop

/ 2
gezginlerin sıkça tercih ettiği ülkemizde de son yıllarda yaygın kullanılan bir seyahat biçimi.
arabaların bol geçtiği rotaya da uygun lokasyon seçilir ve yol kenarından baş parmak açık diğer 4 parmak yumruk halinda kapalı şekilde el kaldırılıp arabalara işaret yapılır.
İngilizcesi auto stop yani arabaları durdurmak olan terim güzel Türkçemize otostop olarak nüksetmiştir.
otostopla heryere gidebilirsiniz önyargılarınızı kırmanız yeter.
otostop mantığını hep parası olmayanların bindiği bir şey değil diyorlar bence ama bu yanlış. yani adamın parası olsa niye otostop yapsın. şahsen ben alırım uçak biletimi fazladan 1-2 gün neyse gezmeyi tercih ederim. ayrıca hala tek bayan olarak otostop yapmaya korkuyorum. ülke öyle bi hal aldı ki yolda kalır mıyım asılan daha da ileri gitmeye çalışan olur mu diye sorular dolanıyor hep kafamda :(
Otostop yolculuğu ile Çekya'nın bir kasabasından Valencia'ya gittiğim doğrudur :)
lise ve üniversite yıllarında bolca kullandığım ulaşım şeklidir, şehirler arası versiyonlarda şehir çıkışlarını mesken tutmak süreci hem kolaylaştırır hem hızlandırır, yerine göre şehir dışına kadar toplu taşıma kullanmak daha mantıklı olabilmektedir.
Yarın sabah Sakarya Kırşehir güzergahında tek başıma yapacağım bana eşlik etmek isteyen olursa hayır demem
Tanımsal olarak gitmek istediğiniz yolu kullanan bir araca yolcu olarak dahil olmak diyebiliriz otostop için.
özellikle kuzey avrupa ülkelerinde rahatça ve güvenle kullanabileceğiniz bir seyahat biçimidir. Yol kenarında nereye gideceğinden emin olmadığınız arabaların durmasını beklemek yerine şehirlerin çıkışlarındaki benzincilerde araç sahipleri ile tanışıp size en uygun güzergaha gidecek kişiye katılmak seyahatinizi kısaltıp kolaylaştıracaktır. Bol şans !
Gezme amaçlı değil ancak mecbur kaldığım için birkaç kez yaptığım eylem. Gezmek için de yapmak nasip olur bi gün belki.
en sonuncusunu telefonum kırılması üzerine Lüksembutrf İstanbul yaptım 3 gün sürdü :)
En keyifli,deneyim kazandıran seyahat yöntemlerindendir.Ülkemizde çok fazla önyargı ile yaklaşılsada zamanla bu önyargı kırılmaya başlamıştır.
/ 2