ölüm haberini sosyal medyadan duyurmak

Sosyal medya çılgınlığının geldiği son noktalardan birisi, ki bence rahatsız edicidir. Vefat eden kişinin fotoğrafı paylaşılıp altına bi kaç duygu içeren cümle yazılır. Böyle bir durumda kişi acısını eline hemen telefonu alarak facebookda yada instagramda aramamalıdır.üstüne üstlük insanlar fotoğrafa beğeni bırakıyolar, neyini beğeniyorlarsa o durumun.
hayatlarımıza işlemiş sosyal medyayı öcüleyerek bir yere varamayız. Diğer tüm duyguların paylaşıldığı alemde acınında ayıp olmayan bir duygu olarak paylaşılması son derece doğaldır. Bide şöyle bi durum varki sadece mutlu ve paralı anların paylaşılması ne kadar doğru olabilir. Sonuç olarak insanın bütün duyguları ve yaşadıklarını paylaşması kadar doğal ve gerçek bişey yoktur dedirten başlık
Duygu değişimlerinin paylaşıldığı sosyal medyada "vefat" haberlerinin paylaşılması gereksiz değil. Çünkü yakın çevreniz haberi en hızlı oradan öğrenir.
Son derece mantıklı bir hareket. Yeri geliyor telefonla konuşacak durumda olmuyor insan, ama sosyal ağlara girmekten geri kalmiyoruz. Böyle ciddi durumlarda haber almak için kullanışlı bir mecra.
geçen gün, uzak ama çok sevdiğim bir akrabamın vefatını öğrenmemle, işe yaramış bir duyurma biçimidir.

zaten insanlar hüzünlü, acı içindeler. herkesi teker teker arayıp haber vermek, ne bileyim biraz yanlış bence. işe yarayan bir yöntem, eleştirilmesini anlıyorum ama doğru bulmuyorum.
Her seyde oldugu gibi edebiyle, usuluyle paylasilmasi durumunda gayet dogal bir durumdur. Tek tek esi dostu arayip vefat haberini vermek insani hem daha cok yorar hem de acisini daha da derinlestirir.
eskiden doğum tarihleri defterlere not edilir, yada hafızası iyi olanlar ezbere bilirdi. öyle cep telefonları filan da yoktu sabit hatlı telefondan -onu da telefon rehberinden numaraya bakarak- aranır ve doğum günleri kutlanırdı. sosyal medya denen meret olmadığından ötürü de sosyalleşme alanımız sanal gerçeklik değil, evlerimiz, mahallelerimiz, pikniklerimiz idi. şimdi yaşanılan gerçeklik sadece sanal olduğundan herkesin haklı uygulaması.

aynı anda herkese ulaşabileceğiniz, tek noktadan herkese haber edebileceğiniz platformlar var. saçmalamadan paylaşıldığında doğal karşılanması gerek.