netflix ve blutv'nin rtük denetimine girmesi

Netflix, BluTV ve Puhutv youtube gibi internetten yayın yapan platformlar Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun denetimine alındı. artık bu ve buna benzeyen platformlar rtük'den lisans almadan yayın yapamayacaklar ve linsansı olmayanların erişimlerine engel konulacak.

ayrıca tüm içerikler RTÜK tarafından denetlenecek.
Rtük’ün ayıbıdır. Özgürlüğe vurulmuş bir darbedir. Kimsenin seyir zevki kısıtlanamaz.
normal tv'lerde zaten sansürün allahı vardı. o yüzden insanlar sansürden kaçmak için para verip izlemeye başladı. parasını verip izlediği şeyden hizmet alamayacak duruma geldik. bu diktatörlük değil de nedir?
daha ne olabilir ki derken dün duyduğumuz haber. ertuğrul özkök'le netflix'in kurucusu Reed Hastings arasında 16 ay önce geçen konuşmayı aynen aktarıyorum:

özkök: ‘Türkiye ve başka bazı ülkelerde internet üzerinden yapılan yayıncılığa da müdahale sinyalleri geliyor. Böyle bir durumda ne yapacaksınız?’


hastings: ‘Türkiye’yi konuşuyorsak öyle bir endişem yok. Biz Suudi Arabistan’da varız, Pakistan’da varız. Yani oralarda sorun çıkmayacak da Türkiye’de mi çıkacak? Böyle bir şey düşünemiyorum...’

ahh be Türkiye size daha neler düşündürür bekleyin görün
Yayınlanan yönetmeliğin Madde 22’nin 2’nci fırkasından ötürü az da olsa umudum olduğu çok ama çok ilginç karar.

netflix ve blutv'nin rtük denetimine girmesi - netflix-ve-blutv-nin-rtuk-denetimine-girmesi-vpuFe
ne yazık ki coğrafya insanın kaderidir, ne kadar dirensek de bir şekilde bu kadere maruz kalıyoruz.

rtük gerçek bir siyasal islam iki yüzlülüğüdür: bugüne kadar denetlediği kanallarda, evlilik dışı ilişkiler, gayrimeşru çocuk sahibi olmak, patlayan silahlar, kabadayılıklar övülmüş; kadınlar pasif ve edilgen gösterilmiştir. tüm bunlara rağmen bir takım "ahlakçı" sebepler sunularak rtük denetimine karar verilmiştir.

burası türkiye arkadaşlar, burası ne yazık ki böyle.

ne yazık ki!
ne kadar iyi niyetli bir yaklaşım olsa da bence cidden yanlış bir karar. insanların türk televizyonlarındaki tekrarlardan sürekli aynı olan şeylerden sıkılıp kendilerine keyifli bir vakit sunmak için parasını ödediği bir kullanım alanı. eğer insanların kötü yönde etkilenmemelerini istiyorlarsa türk televizyonlarında her gün kanallarda olan hırsızlık, kadın çocuk ayırt edilmeksizin olan tecavüz gibi sahnelere önlem alsınlar ondan sonra gelip böyle mecralar bulaşsınlar. umarım bir sıkıntı çıkmaz keyfimiz kaçmadan güzelce keyifli vakitler geçirmeye devam ederiz.