natural born digga

t. doğuştan kanka.

ati242'nin pmc'den ayrıldıktan sonra yayımladığı sst etiketli ep'si.

bu ep'ye kadar daha düşük patlayıcı parçaları single olarak yayımlayıp üç tane inzaghi, vurdum, gülşen gibi banger parçayı beş parçalık ep'ye sıkıştırmak ne kadar mantıklı tartışılır. iki haftalık iyi bir dinlemeden sonra ep'yi beğendiğimi söyleyebilirim.

barlas köroğlu'nun beatleriyle parçaları ayrı bir seviyeye çıkardığına patron'un el patron albümünde şahit olmuştuk. burada da ep'nin en vurucu beatlerine sahip parçaları olan inzaghi ve gülşen'in beatleri kendisine ait. inzaghi'nin akdo'nun beati üzerine okunmuş bir versiyonu vardı ki mc-beatmaker uyumunun ne denli önemli olduğuna bir örnek olmuş bu yeni hali.

astralin altyapısını yaptığı vurdum ise aylar önce sızdırılmış ve bunun üzerine üzerinde birçok plan yapılıp iptal edilip en son olarak da sürpriz olarak albüme girmiş. iyi de olmuş. yarın öbür gün diskografi karıştırılırken sağda solda olan parçalar pek dikkate alınmaz. gönül hızlı, klipli bir şekilde sunulmasını beklerdi ama hiç yoktan iyidir. parçanın bir diğer hüzünlü yanı ise belki de hiphop piyasasının en uyumlu ikililerinden olan astral-ati242 duosunun son birlikteliği olması. sebebi her neyse bilinmez ama pmc'ye birlikte girdiler ati242 tek çıktı.

albümün açılış parçası candy crush'taki flow çeşitliliği muazzam bir süre sonra saymayı bıraktım. hipopotam ise ilk verse ve nakarat hariç olmasa da olurmuş uzattıkça yordu. her iki parçanın altyapısı ise nmdbeats'e ait.

genel olarak değerlendirecek olursak trendleri takip etse de ati242'nin kendi banger tarzından ödün vermediği de bir ep olmuş. sözler herkes için anlamlı olmasa da en azından bir bağlamın içinden çıkmadan bir kompozisyon içinde yazılması bu dönem için çok değerli. (malum ballı ballı yengeniz heyecanlı bir dönem) bunun yanında 25, nerdesin, düşledim gibi içsel parçalar eklenerek derinleştirilip bir albüme dönüştürmek de düşünülebilirdi. bu haliyle bütünleşik bir şekilde dinlemek her zaman mümkün olmuyor. albümden bağımsız olarak ati242'nin pmc'den ayrılması ise bir hayal kırıklığı.

7/10

youtube spotify