mükemmel tatil

Sorum şu: sizce mükemmel tatil nedir, nasıl olmalıdır, neler yapılmalıdır?

Bence: tatilde dinlenmek kadar kendimi geliştirmem ve ender boş vaktim varken eğlendiğim şeyleri de yapmam önemli.
Ben sürekli bir otelde tıkılmaktan nefret ediyorum veya 1 hafta boyunca havuz(deniz) ve otel arasında mekik dokumaktan da nefret ediyorum.

Bence mükemmel tatilde öğlene kadar uyuyup öğlenden sonra mükellef bir kahvaltı yapmak gerek. Sonrasında daha önce görmediğim manzarayı seyretmem, daha önce gitmediğim kültürel bir yere gitmem gerek. Uzun uzun orada takılmam gerek. Bir şeyleri keşfetmem gerek. Akşam da dinlenip bir şeyler yiyip sonrasında müzik dinleyip rahatlamam gerek. İşte o zaman benim için tatil bu diyebiliyorum.
denize kıyısı olan bir yerlerde sessiz, sakin belki bir kaç sevdiğinle geçirilen keyifli bir kaç gün benim için en mükemmel tatil.
şık, temiz, konforlu, doğanın içinde küçük bir otelde konaklamalı; bir şeylere yetişmeye çalışmadan uzun uzun kahvaltı yapabilmeliyim. pırıl pırıl, içinde yüzen balıkları görebildiğin, derin, dingin ve çok soğuk olmayan bir denizi olmalı. bir de hava nemli değilse keyfime diyecek olmaz. bu hissi en çok yakaladığım yerler (bkz: assos) (bkz: çeşme) (bkz: bodrum) (bkz: göcek) (bkz: fethiye) (bkz: phaselis)
mükemmel tatil, sevdiklerinle çıkılandır. şu zor günlerde insanların arasına karışıp tatil yapmaktan bizim gibi çekinenler için en güzeli yat, tekne turu. özellikle insanlar teknede evlenme teklifi, doğum günü kutlaması filan yapıyorlar. insanlar artık izole olarak kutlama yapıyor, seyahat ediyor. o sebeple sevdiklerinle toplanıp tekne turu yapmak en güzeli. bizim de bir yat tatili bir hayalimiz var.
yalnız gidildiğinde mekanın da önem arz ettiği, ama sevdikleriniz ile birlikte yaptığınızda, iş, güç, stres olmadan hangi ortam olursa olsun mükemmel olacak olandır. denizi, kumu güzel olmasa da, birlikte geçirilen keyifli vakitler, sorumluluk olmadan uyumak, kafayı boşaltmak mükemmel tatildir.
Mükemmel tatil vakit ve mod ile ilgilidir, çoğumuz stres altında büyük şehirlerde yaşadığımızdan kaçamak yapabildiğimiz kısa zamanlar maalesef doyuma ulaşmak için yeterli olmuyor. Benim için Avrupa'nın belli şehirlerini karış karış yürüyerek gezmek de mükemmel tatildir, (rüya ama) maldivlerde kıyıdaki villa tipi otelde konaklamak da mükemmel tatildir. Hatta 10 yıl önce kalabalık bir grup ile gidip sefalet çektiğim Olympos tatili de mükemmeldi. Bir de şu ultra zenginlerin kocaman yatlar ile yaptığı tatili merak ediyorum ama neyse...
sevdiğiniz insanlarla birlikte yapılandır. lükse gerek yok.
tek başıma kocaali maden deresi şelalesinin yanına kurduğum çadır .