mindhunter

inside the fbi's elite serial crime unit kitabından uyarlanma, seri katillerin onları suça iten psikolojik etmenleri üzerine araştırma yapan bir grup fbi ajanını konu alan ve henüz bir sezon yayınlanmış, bir solukta bitireceğiniz yepisyeni bir netflix dizisidir.

anna torv'u fringe'den sonra burada da o dominant karakterle görmek gözlerimi yaşarttı. ikinci sezonu merakla bekliyorum.
Yazı tüm hatlarıyla spoiler içerir--- spoiler ---
Dizinin ilk 6 bölümünü izledim. Diziden beklentilerimi ve hatta fazlasını karşıladı diyebilirim. Basit bir polisiye dizisinden,suçlu arayıp yakalamaktan ,aksiyondan daha çok dizi "suçlu psikolojisi" ile ilgileniyor. Ayrıca dizi 1977 yılında geçiyor sanirim o konuda bi eksiklikten dolayı bunu 2. Bölümde falan anladım. O zamanlar "seri katil" diye bir terim henüz geliştirememişken, ajanlar seri katiller için "ardışık katiller" terimini kullanıyorlar. Karakterler oturmuş mu? Tam çözemedim ama #fringe izleyenler bilir, ordaki olivia dunham burda wendy karakteri ile karşımıza çıkıyor. Dizi aşırı durağan olmasına rağmen izlerken , geriliyorsunuz. Diziyi güzel yapan şeylerden biri de bu bence psikolojik-sosyolojik açıdan incelemeler yaparken , aynı zamanda geren ve o havayı tamamen hissedebilceğiniz bir dizi olmuş.
Bu arada bence Holden'ın psikolojik sorunları ortaya çıkıyo gibi. Adam her yerden batakta resmen. Seri katil psikolojisini anlamak kolay değil tabi.sürekli işinden bahsediyor kız arkadaşına falan da başka bi muhabbeti yok adamın. kız arkadaşının ondan bunalması normal gibi.
--- spoiler ---
netflix’te yayınlanan abd yapımı suç ve psikoloji dizisi.

dizide iki fbi ajanının 1970’lerde cinayet psikolojisine dair gerçek suçlularla yaptıkları çalışmalar anlatılıyor. bu iki idealist ajan, suç bilimini yeni terimler ve yaklaşımlarla daha ileri taşıyarak suçun işlenmeden önce önlenmesini sağlamaya çalışıyor.

daha ilk sezon olmasına rağmen muhteşem bir dizi olduğunu kanıtlamıştır.

bence sinematografik açıdan netflix’in baş yapıtıdır. dizi -planları, sahneleri, çekim teknikleri, oyunculukları ve müzikleriyle- adeta bir sinema filmi izliyormuş etkisi yaratıyor. yönetmen karakter analizlerinde ise fazlasıyla başarılı.
netflixin kaliteli fbi yapıtlarından, bu kez davranış bilimciler gözünden alınmış izlemeye değer bir dizi.
en büyük katilin wendy tipinde insanlar olduğunu gösteren dizi.
insan değil duygu öldürürler.