michael jackson

Ritimlerine hasta oldugum sanatci.meshur ileri gidermis gibi geriye giden hareketin sahibidir.beyaz kiyafetler ve siyah bir adam.
29 ağustos 1958 doğumlu olan , Jacksons 5 ile kardeşleriyle beraber başladığı kariyerine, 80lerde solo devam etmiştir. 'ileri gidermiş gibi geriye gitme hareketinin ' adı moonwalk olan, izleyen herkesin en az bir kere dansını taklit ettiği aşmış sanatçı..hayatımdak tek sihirli insandı..25 haziran 2009'da vefat etmiştir..ileri gidermiş gibi geriye gitme hareket
(bkz: moonwalk)
90'larda dogan her cocugun istisnasız sarkılarıyla büyüdüğü yüce insan. bakın yüce insan diyorum, kendisine "sanatçı" demek cok basit kalır. o bana göre dünyaya gelmiş en yüce insanlardan biridir. küçüklüğüm onun sarkılarıyla büyüyerek geçti ve bende büyük bi travma yasattı. adamın thriller albümüne bakıyorum arap bacı gibi daha sonra diğer haline bakıyorum benden beyaz. okulda arkadaşlarım " olm maykıl zenci olmaktan nefret ediyo ondan beyaz oldu" diyorlardı tabi ben inanmadım ve araştırdım. yenimahalledeki ivedik metrosunun orlarda bi kütüphane vardı. gittim oraya buna neden olabilecek şeyleri araştırdım okudum sonra herkesi bilgilendirdim. onun böyle olmasının sebebi siyahi insanlarda nadir görülen bi deri hastalıgı oldugunu öğrendim. şarkılarıyla dans etsem de anlamlarını bilmiyordum, bi süre sonra ingilizceyi sökünce sadece ritmin değil kaleminin de güzel oldugunu anladım bu adamın. gelgelelim peşini rahat bırakmadı amerikalılar. yapmadıgı şeyler için onu sucladılar. bu adam suan ölü durumdaysa bunun nedeni amerika ve amerikan medyasıdır. belki de dünyaya gelmiş ilk ve tek süper starı öldürdüler. yıllar geçti ve artıl elimin altında anında onun kliplerini izlememe neden olan internet vardı. ona dair her şeyi izledim. bi tane belgesel vardı neverland ile ilgili. soruyorlardı ona, neden böyle bi evde yaşıyorsun? cocuklarla vakit geçiyorsun? diye. o da ; - cocuklar benim ilham kaynagım, onlar güldüğü zaman dünyanın en mutlu insanı ben oluyorum ve onların hep gülmesini istiyorum. (bu esnada maykılın yanındaki cocuga maykıl kac yasında? der) maykıl ise - suan 32 yaşında olabilirim ama bence 4 yasında bi cocugum. der. yanındakilerle su savaşına gider sonra, onu havuza atarlar, oyun oynarlar, maykıl onlara şarkı söyle ve biter belgesel. gerçek su ki, maykıl babası tarafından hiçbir zaman sevgi görmemiş ve ticari amac için kullanılmıstır. eh cocuklugunu yaşayamayan bi adamın cocuklarla vakit geçirmek istemesi kadar normal bir şey yok mu? insanların içi fesat olunca adama cocuk tacizcisi yaftasını yapıstırdılar. temizlemek için milyonlarca dolar harcadı ama yetmedi. inzivaya cekildi. 2001 yılındaki albümünden sonra fazla ortalarda görmünmedi. sonra bi albüm daha cıkarttı o albümden sonra ölümünden önce this is it turnesine sıkı hazırlanıyordu. dediğine göre anka kusu gibi küllerinden dogacak ve dünyaya damgasını vuracaktı. tarih 25 haziran 2009. ilk asık oldugum kadından ayrıldım. hayatımın en boktan günü. bi gram göz yaşı dökmedim. eve geldim televizyonu bi actım "popun kralı öldü" yazıyor. içime bi yumruk oturdu, ne oldugunu anlamadım. nasıl ölebilirdi ki? daha dün izlemiştim provasını.öldürüldü. ölmedi. doktoru tarafından cinayete kurban gitti. tabi bende öldüğüne inanmayanlardanım. bence ölmedi ve suan dünyanın izbe bi köşesinde magazincilerden uzak bi hayat sürüyor.