mersin-antalya yolu

/ 2
bundan on yıl öncesine kadar şahsi araçla bile yarım günü bulsa da açılan tüneller sayesinde epey bir rahatlamış güzergah.

yol boyunca kartpostalvari manzaralar eşliğinde keyifli ve peşi sıra virajlarla fazlasıyla adrenalin dolu bir seyahat yaşayabilmek işten değil.
Mersinli ya da Antalyalı olmayan insanlar haritaya bakınca mesafesinin 3 saat falan sürdüğünü düşündüğü ancak gerçekte sahip olduğu virajlar nedeniyle çok daha uzun süren güzergah.
Mersin'in tasucundan sonra baslayip taa gazipasa'ya kadar suren turkiye'nin cografi bakimdan en tehlikeli ama trafik kazasi yuzdesi bakimindan en az oranina sahip yoludur. Usta sofor olmayan giremez efendim.

Ucurumlarin dibinden dar ve sik virajlardan gecerken inanilmaz heyecan ve korkuyu bir arada yasatiyor. Hele karsidan gelen buyuk aracla dar bir yerde karsilastiysaniz araciniz bir tekeri havada bile kalabiliyordu eskiden. Hele bir de yavas ve yuklu kamyon benzeri buyuk ve uzun aracin arkasina dustuyseniz vay halinize.

Fakat eskiden cok daha uzun ve mesakatli iken son yillarda yapilan tuneller ve yol genisletme calismalariyla bir nebze daha kolay bir yolculuk sunuyor. Her ne kadar zor bir yol olsa da oyle kalmasi taraftariyim, cunku ne kadar hiz yaoilmaya musait olursa o yol, o kadar fazla ucurumdan ucan araba haberleri gorecez.

Eger bu yola dusecekseniz gunduz dusun. Harika yesillik ve maviyi hissedin derim..
karşı şeritte birden ortaya çıkan kamyon/otobüs gibi büyük araçların yürek hoplattığı yol (bkz: viraj)
Karşı yönden gelen otobüsün virajdayken aynasının gözünün önünden geçmesi
bi mersinli olarak anca ölüm kalım meselesi olduğunda antalyaya giderim o yol çekilmez be abisi
virajlarıyla ve tek gidiş tek geliş yollarıyla amatörlerin akıllarını başından alabilecek bir yoldur bu yol. yukarıda da bir arkadaş bahsetmiş, şu anda oldukça düzeltilmiştir. bundan 6-7 yıl önce çok daha kötüydü. hele geceleri seyahat etmek düpedüz tehlikeliydi. panoramik deniz manzaralarıyla da gönüllerde yeri ayrıdır.
ben bu yolu çok severim, aslında kazıp durmasınlar bu yol böyle kalsın, mersine(silifkeye doğru) bir havaalanı yapsınlar daha iyi. (tamamiyle kişisel zevkim için söylenmiştir bu söz, yoksa tabi ki o güzergaha yol lazım, böyle ulaşım felç)

ancak bu yolu otobüsle gideceksem inatla ve ısrarla en önden bilet alır, gündüz yoluna çıkar ve yolun güzelliklerini roller coaster edası bir havada izlerim.
en önde seyahat ettiğiniz otobüsün virajdan geçerken kıçını yanında görebileceğiniz kadar kesikn virajları olan yoldur. bitmeyen yol yapmışlardaki yol da budur.
manzarası ile nefis , virajları ile hem keyifli hem tehlikeli yoldur. Yeni açılan tüneller ile eskisine göre daha iyi olduğu söylenmektedir ancak henüz tecrübe etmedim.
otobüs ile seyahat ediliyorsa o yola girildiğinde poşet dağıtan firmalar var. Ayrıca motosiklet ile çok keyifli olduğu söylenir. Eğer kullanmak zorundaysanız gece seyahat etmek ,karşıdan gelen aracın farını görmek mümkün olduğundan kısmen daha güvenli olabilir.
/ 2