malatya

/ 2
Doğu Anadolu bölgemizde yer alan ilimizdir. El dokumacılığının yaygın olduğu, kayısısı ile nam salmış, tarihi açıdan güzel eser ve yapılara sahip olan fakat bu alanda ön plana çıkamayan şehrimiz.
Doğu anadolu'da yer alması nedeniyle sıradan bir doğu şehri olduğu zannedilip gidildiğinde şok yaratacak seviyede güzel olan bir şehir. Ayrıca ev metrekareleri oldukça fazladır. Mutfakları salon büyüklüğüne kadar varır.
her pazar bisiklet sürerken başka güzelliklerini keşfetmiş olduğum aynı zamanda doğup büyüdüğüm şehirdir.
Bir ay sonra güney ekspresi ile gidip gezeceğim şehirdir. Nemruta çıkıp güneşin doğuşunu izlemek için de ayrıca heyecanlıyımm.
Edit: gittim gördüm ve gezdim arkadaşlar. Açıkçası hiç bu kadar modern ve gelişmiş bir şehir beklemiyordum. İnsanları gayet güler yüzlü ve yardımsever. Şehir küçük ve çoğu yer yürüme mesafesinde. Şehrin her yerinde kayisiya dair bir şeyler bulmak mümkün ve bu çok komik. Sevdim seni Malatya umarım yine görüşürüz
bir adıyamanlı olarak elbetteki sevmem. istediği kadar güzel olsun. nemrutumuzu sahiplenmeye çalışıyolar. nemrut adıyamanındır ve öyle de kalacak
Kayısı heykellerini komik bulduğum hatta dalga geçtiğim şehirdir
evin büyüklüğü aynı olsa bile sırf daha büyük balkonu var diye ev satıp yeni ev alabilenlerin şehridir malatya. sokaklarındaki kaldırımlarda araç çıkmasın diye koyulan mantarları bile kayısı şeklinde olan, doğu anadolunun kavşak şehri olan, memleketim olan ve askerliğimi yaptığım (ömrümdeki tüm balımı askerliğimi memleketimde yedek subay olarak yapmak suretiyle harcadım sanırım), ülkemizin tatlı şehirlerindendir. milliyetçiliği oldukça fazladır ve birbirlerini çok tutarlar. mesela plakasının sonunu 44, telefonunun sonunu 44 olarak özellikle para verip ayarlamaya çalışırlar (benim öyle değil ahahahah).
mikro milliyetçi olduğumuz doğru sanıyorum. kayısımızla oldukça ünlüyüz. kolamız, atmlerimiz, resimlerimiz, beynimiz falan her şey kayısı. arkadaş ortamlarında olmadığımız zaman ne konuşuluyor bilmiyorum.
(44 entry olmazsa çok bozulurum)
malatya'ya yolu düşüp güzel yemek yemek isteyen arkadaslar icin amme hizmeti.

ızgara ürünleri için çarşıdaki çakı restaurant veya bakırcılar çarşısındaki özgüngör kebap daha önce yediğiniz kebapları sorgulatabilir.

et döner için yaprak döner, cici yada şire pazarındaki karakolun karşısındaki çağrı

balık için battalgazideki baraj kenarında beyaz saray yada abdullah gül parkındaki ali dayının yeri

steak için izzetiye mahallesindeki hasbi han steak house

ekstra olarak kaburga için malatya kaburga sofrası, tandır için (bkz: hacı baba sinan et lokantası)
yasakların kalkması ile yalnız başıma gezmeyi düşündüğüm şehir.
/ 2