leyla zana'nın milletvekilliğinin düşürülmesi

olay milletvekili leyla zana'nın milletvekilliğinin düşürülme olayıdır. Fikirlerine karşı olsam da demokratik ülkelerde farklı fikirlere saygılı olmamız gerekir. aksi faşizmdir. çok uzun zamandır faşizmle yönetildiğimiz gerçeğinin yüzümüze bir kez daha vurulduğu durumdur.
Pkk terör örgütü üyelerinin leşlerini toprağa gömerlerken defalarca boy göstermiştir. Alenen terör propagandası yapmıştır. Yemin metnini değiştirerek okumuştur ve başka olayları da mevcuttur. Ancak işlediği suçlardan ziyade yemin metnini usülüne göre okumayı reddettiği için ve kanunen bu gerekli olduğu için milletvekilliği gayet demokratik bir şekilde düşürülmüştür.
bir vekilin milletvekilliliginin düşürülmesinden daha doğal bir şey varsa o da örgüt propagandasi içinde olan, yemini beğenmeyip o yemini edenlerin sahip olduğu haklara sahip olmak isteyen, meclisi beğenmeyip bir parçası olmaya çalışan, demokrasiyi beğenmeyip demokrasiyi yaşatan ve koruyan askerleri, polisleri şehit eden bir çok terör örgütü üyesinin cenazesine katılan leyla zana gibi bir kadının vekilliğinin düşürülmesidir.
yeni türkiye’de yadırganmayacak bir durumdur. maalesef alışıyoruz galiba.

kim ne derse desin milletin bizi temsil et diye seçip, meclise gönderdiği birinin vekilliğinin düşürülmesi demokratik değildir. yukarıdaki entrylerde bahsedilen meseleleri bunları seçen insanlar da biliyor ve buna rağmen seçiyorsa diğer siyasetçiler otursun bunlar neden bize değil onlara oy veriyor diye bir düşünsün. sonra kendilerini düzeltsinler.
şimdi ülkenin dirliğini birliğini huzurunu bozan bozmakla kalmayıp ülkeye ciddi ciddi alenen değil bilerek ve isteyerek açık açık zarar veren bir örgütü destekleyen milletvekili demeye dilimin varmadığı vekil bozuntusunun düşürülmesi eylemi çok yerindedir.öncelikle ortada ciddi zarar veren bir topluluk varsa bunlara yaptırım uygulanması kadar doğal birşey olamaz ayrıca bir halkın kendi kaderini tayin etme hakkı çevresindeki insanların zararına yol açıyorsa birilerinin özgürlüğünü kısıtlayarak özgürlük elde etmeye çalışılıyorsa bu özgürlük değildir olsa olsa zorla güç kullanmaya çalışma olur ki onu da beceremeyen bir yapıları var.

sürekli bir dram sahnesi içinde olan kendi içinde bile dirliği sağlayamamış aşırı ırkçı bir partinin garip bir temsilcisiydi artık değil
demokrasi diye vatan hainlerini savunan yazarların olduğunu gösteren durum.
bu topraklarda yaşayıp ona ihanet edemezsin o kadar! cezası ölümdür.
bu tüm dinlerde böyledir. savaş sırasında savaştan kaçan asker de vurulur, ülkene karşı savaşıp ülkeni bölmek isteyen teröristler de vurulur. hümanistlik falan da yapmayın şimdi. Hümanizm dediğiniz şey, Avrupalı için fransız devriminden sonra kaybettiği dinlerin yıktığı inançların yerini alan bir puttur. bir de kalkıp yüzsüzce yumus emreyi, mevlanayı hümanist diyerek kirletiyorsunuz. ayıp!
bu leyla zana bozuntusu da tez vurulmalıdır. içeri atıp da vergilerimizle bile beslenmemelidir. dağdakini vurmaya oh ne güzel diyip, aynı şeyin lacivertini mecliste diye neden vurmayacakmışım.
bu arada ismini de değiştir yanlış yazmışsın galiba son ortadoğu bükücü değil, bölücü olacakmış herhalde.