kürtaj

/ 2
abd de bir avukatın "eğer kürtaj suç değilse, neden hamile kadını öldüren müvekkilim 2 cinayetten yargılanıyor"
demesi üzerine beni çıkmaza sokan bir haber
Avukatın cahilliği , eğer biri seni öldürürse suçtur ama sen intihar edersen suç değil. İradeyle alakalı bir mevzu
ikinci entry sahibi @kamer dost olayi anlayamamis. Dostum, "Eger kürtaj suc degilse(bebegin/ceninin rizasi disinda), kadini öldürmesi durumunda tek bir cinayetten yargilanmasi gerekiyor" diye savunma yapilmis. kürtaj suctur/degildir ya da cinayettir vs tartismasina hic girmeyecem. Sadece konuyu aciklamak icin entry girdim.
haktır. irlanda'da hala uygulanmamaktadır, bu nedenle birçok kadın İngiltere'ye kürtaj için gitmek zorundadır. 2018'de referandumla bu durumun değişmesi beklenmektedir.
ana rahmine düştüğü andan itibaren o bir candır ve kürtaj bir cinayettir. Allah böyle bi imtihanla sınamasın inşallah.
Etik olup yasal olmayan , yasal olup etik olmayan bir çok durum söz konusu , dini acıdan düşünmüyorum. Ama ortada iki tarafın hatasından kaynaklanan bir durum varsa ve bu potansiyel ebeveynlerin hayatini ve yasam standartlarini etkileyecekse kesinlikle yapılmalı. Sonuç olarak istemsiz olan çocuğun , yetişme evresinde pek sağlıklı bir dönem geçireceğini sanmiyorun
tecavüze uğrayıp hamile kalan yüzlerce,binlerce kadından haberiniz yokmuş gibi “doğurmayacaksan korunacaksın” yazmışlar. bu kadar tek taraflı ve sığ düşünmeseniz nasıl olur?
mecliste göt büyütüp “doğursun devlet bakar” diyen dangalaklardan bi farkınız olsun.
/ 2