kız kulesi

cevaplanabilir entry
şehirlerarası otobüsle hareme gelinir, kız kulesi’ne doğru boğaz seyredilerek yürünür ve salacak sahilde kuleye karşı yaz akşamıysa çay kış akşamıysa sahlep içilir sonra eve geçilir ...

Edit: Tarihçe hakkında çok geniş bilgiler olduğundan dolayı şuraya bir link bırakıyorum...Kız kulesi tarihçesi
konuyu açan üye kız kulesinin tarihi ve öneminden bahsetseydi iyiydi. haddime düşmeyerek ben yazmıyorum ama arkadaşı da enty’sini editlemeye davet ediyorum.

hayatımda 1 kere gittiğim, fena halde şişirilmiş bir balon olan istanbul’un şehir simgesi. yamulmuyorsam sene 2001 olması lazımdı ve avrupa yakasından bir yerden tekne ile geçmiştik kız arkadaşımla. yolculuk 45 dakika kadar sürmüştü. kışın ortası ve boğaz dalgalıydı. kızla ikimiz yemyeşil (çizgi filmlerde midesi bulanan karakterler aklınıza gelsin) olup inmiştik tekneden. indiğimde ben böğürüyordum mesela. sonra kendimize geldik. alt katı restoran, üst katı cafeydi. karton bardakta 2 nescafeye 2001 yılında 10 lira vermiştim. şimdi kim işletiyor, içeride n’oluyor bilmiyorum.
Üsküdar sahilde otururken çay içip uzun uzun seyrettiğim tarihi eser.

Hiç yakınına gidip içine girme fırsatım olmadı. İçeride neler dönüyor merak ediyorum. Pek tabi içerideki restorantta bir akşam yemeği yemeyi de çok isterdim.
Ancak jackie brown nickli yazarımızın anlattığı karton bardakta nescafe olayını hayalkırıklığına uğrattı; Hele ki Antika fincanlarda türk kahvesi varken.
Yukarıdaki entry'me yazarken kız kulesinde romantik bir akşam yemeği ne kadardır acaba diyip baktım ve 275 tl'yi gördüm. İki kişi 550 tl.
Yılda bir kez özel bir günde gidilip verilebilir o para. Yahut evlenme teklifi edilmek için hoş bir mekan.
Kız kulesi'nden izlemektense kız kulesi'ni izlemek daha iyidir bence. Yine de gidip görmek, orada yemek-içmek isteyen arkadaşlar için akşam yemeği yerine fırsat sitelerine göz atılırsa içecek dahil ufak bir tatlı menüsü çok uyguna bulunuyor.
Dünyada bir çok fotoğrafçının fotoğraf çekmek için geldiği yer.
Denizin ortasına aşkı dikmişler adını da kız kulesi koymuşlar. Galata’ya göz kırpan güzellik. İkisinin aşkının zıtlığına aşığım.
tsunami çıksa hali ne olur diye düşündüğüm deniz ortasındaki güzellik.
beşiktaş-kadıköy vapurunun dibinden geçtiği, geçerken insanların doğrudan telefonun kamerasını açıp, fotoğraf çektiği, seyretmesi keyifli kule.