kapsül otel

Uzak doğunun muhtelif ülkelerinde özellikle japonyada bulabileceğiniz adından da anlaşılacağı üzere bir yatak büyüklüğündeki odalardır. Gecelik fiyatları 10 dolardan başlayıp sunduğu hizmete ve lüksüne göre artıyormuş.


Fotoğraflarını görünce bana afakanlar bastıran, olmayan klostrofobimi şahlandıran tabuta benzer odalardır.
gereksiz ve pahalı konaklama biçimi. kalantor arkadaşları bir kenara koyuyorum. öğrenciyseniz ve ne olursa olsun japonya'yı gezmek istiyorsanız en iyi tercih manga kissa denilen internet kafelerdir. hem insani şartlarda yatarsınız hem de bütçenizi korumuş olursunuz. gerisi sadece havadır civadır.
bu yaz gitmeyi düşündüğümüz japonyada gece yatmalık bulabildiğimiz en ucuz konaklama şekli. en azından 1 gece kalıp öldüğümüzde tabutta nasıl yatacağımızın provasını yapmak istiyoruz.
sadece yatağınızın kapsül şeklindeki odada olduğu, banyo ve tuvaletin ortak kullanım alanında bulunduğu japon konsept otel şeklidir. deneyimlemek için kalınabilir ancak benim için çadırda kalmaktan farkı yoktur.
Fazlaca uzak doğuda bulunan otel çeşididir. Aynı zamanda fiyat açısından da gayet makuldür.
vlogger bir gezgin sayesinde keşfettiğim çok sevdiğim bir otel türüdür. ağırlıklı olarak uzak doğu’da bulunan otel tipidir; gerçi uzak doğudaki oteller “kapsül” olmasa da kapsül kadar, sımayli.