kader

Sıcak bir günde mahalle kenarında başlayan Bekir , Uğur ilişkisi soğuk bir kars gecesinde biterken bize kader kavramini anlatmiş zeki demirkubuz.

Yaşam koşullarinin getirdigi yikmasi zor olan kaderden insanin kendine bile söz geçiremedigi masumiyetinden doğan belki iyiye belki de kötüye varan kaderini anlatmiş bu film. Sinemada derin sessizlikler beni her zaman sıkmiştir fakat bu filmdeki her sessizlik kasvetli müziklerle doldurulmuş ve insani derin derin düşünmeye itiyor

Örn: bekirin karisi bekire sofradayken neden yemek yemedigini sorar bekir cevap vermez karsilikli susarlar iste o sahnede karisi dusunur ben de dusunurum bekire ofkelenirim falan.

Saplantilar bela getirir saplantili şeylerin peşinden gittiginizde siz de dibe batarsiniz sözümü kanitlayan filmdir.

Kendine seni sevmeyen istemeyen her insandan vazgeçme sözü vermiş biri olarak söylüyorum; vazgeçerken ölüyoz

"Sonra bak oglum dedim kendi kendime yolu yok çekeceksin isyan etmenin faydasi yok kaderin böyle ey başını usul usul yürü şimdi"
(bkz: zeki demirkubuz)kader - kader-WNx94
”Geçen gece çocuk hastalandı. İlacı bitmiş, almak için dışarı çıktım. Sağa sola saldırıp nöbetçi eczane arıyorum. Birden durup dururken içim cız etti. Bi' baktım gene aynı karın ağrısı. Öyle özlemişim ki seni. Dönerken bi' meyhane gördüm, bi' içeri girdiğimi hatırlıyorum bi' de rakıya yumulduğumu. Arkasından en az dört cigaralık. Sonra gözümü bi' açtım, karşıdan karlı dağlar geçiyo. Bi' daha açtım başımda bi' çocuk, kalk abi diyo Kars’a geldik. Otobüsten indim, yürümeye başladım. Dedim Allah’ım neredeyim ben, burası neresi? Sonra güç bela burayı buldum. Kapının önünde durup düşündüm, dedim Bekir bu kapı ahiret kapısı, burası sırat köprüsü. Bu seferde geçersen bi' daha geri dönemessin, iyi düşün. Ama olmadı, dönemedim. Sonra bak oğlum dedim kendi kendime, yolu yok çekeceksin. İsyan etmenin faydası yok kaderin böyle. Yol belli, ey başını usul usul yürü şimdi!" repliğinin geçtiği sahneyi izlerken ciğerlerimden yanık kokusu aldığım zeki demirkubuz filmi.
zeki demirkubuz'un 2006 yılında yazıp, yönettiği, Başrollerinde ise vildan atasever ve ufuk bayraktar’ın oynadığı dram filmi.

masumiyet filminde yaşanan olayların öncesini anlatan ve en az onun kadar başarılı bir yapım. filmde bekir isimli karakterin uğur'a, uğur’un ise zagor'a olan takıntılı aşkları sonucu hayatlarını nasıl mahvettiklerinin hikayesi anlatılıyor.

tirat
İnsanların sorumluluğunu almaya cesaret edemediği olayları gidip üzerine attığı kavram. Önlemi alınmayan her şeyi sinesinde barındırır kader. Kahpedir çoğu zaman adı. sanki o kahpeliği yapması teşvik edenler biz değilmişiz gibi kahpe kader der dururuz...