istifa etmek

bugünlerde aklımı kurcalayan, yakında gerçekleştireceğim hede.

bir yandan da uzun süreli asya turumu planlıyorum.

ben bir evliya çelebi olamam, günümüz seyahat bloggerları gibi popüler de olamam, ancak bir gezgin olarak, kendim için kendimi keşfetmek için yeniden yollara düşmem ve üniversite yıllarımda gördüğüm batı dünyasının aksine (erasmus-wat-interrail) asya kıtasına gitmem gerektiği kanısına vardım.

yorulunca bir ağaç dibinde mızıkamla düşsel dünyamda da seyahat edebilmem gerek, lakin mevcut düzenin kalıpları içinde bedenimiz gibi zihnimizde yerinde sayıyor.

otuzuma yaklaştım, büyük bir holdingte iyi bir işim var, kısa süre sonra istifa edeceğim ve asya turuna çıkacağım. aileme bundan bahsetmedim.

edit 1 : istifa ettim, ihbar vb süreci gecsin, asya planına başlayacağım, ilerde 2. edit gelecek.

edit 2: sağlık ve aile sorunları biraz gecikmeye sebep olsada, an itibariyle artık tayland a biletim var, 1 ay sonra oralardayım sözlük, hadi bakalım :)

edit 3: 3-5 güne tayland'tayım sözlük :)
2. Entry:
is bu entry basligin "seyahat etmek/gezmek icin istifa etmek" vb. olarak degistirilmesinin daha uygun olacagini dusundugumden dolayi girilmistir. Zira baslik sahibi yazar arkadasimiz istifa etmenin anlamini degil, neden istafa etmek istedigini anlatmistir.

Dipnot: baslik sahibi yazara celme takma, rovesata cekme amaciyla girilmemis entrym sadece bir oneri amacindadir. Alinip darilmayalim. Sevgiler
yakın zamanda düşündüğüm eylem. yani yetkiliniz sizin yanınızda, diğer şirketlerin hizmet alırken ölü fiyata almak istemesini, emek hırsızlığı olarak nitelendirir. maaşınızın piyasa standartlarının kat ve kat aşağıda olduğunu hatırlarsınız. kendinize ulan bunlar aynı koşullara kendisi düşünce neler diyor, beni atınca ve ben konuşunca yok işte idare et aman aman, 2 pohpoh işi bitirdiklerini düşünüyorlar. (bkz: köylü kurnazlığı )

sonuç olarak, şirket kurulduğu günden beri her türlü derdiyle uğraşan, bir sıkıntı oldumu herşeyi bildiği için ilk ona sorulan, herhangi bir soruyu cevapsız bırakmamış, birsürü krizi etkin olarak yönetmiş personeliniz istifa ediyor. üstelik muadili bir adama, işi bilmese dahi en azından 2 katı maaş vermeniz gerekicek ve işin doğası gereği 1 seneden önce tam manasıyla hakim olamayacak, ya da şirketin varolan tüm sistemini silip yeniden yapmak zorunda kalıcak olması da cabası.

tebrikler, şirketiniz kar etti.
çalışan kişinin, çalıştığı oluşumdan, kendi iradesi ile ayrılması durumudur. Kişi, çalıştığı kuruma bir dilekçe ile işten ayrılacağını bildirmelidir. Bu hamle bazı iş verenlerin hoşuna gitmez; iş verenler bu isteğinizi kimi zaman "sen istifa edemezsin. Ben seni kovarım!!!" şeklinde karşılayabilir. Kovarlarsa tabi daha iyi olur. Çünkü karşılığında kıdem tazminatı alınır; işsizlik maaşı alınır... yeni bir iş bulana kadar ise sizi ayakta tutar. Ancak bildiğim kadarıyla, iş veren - yaptığınız sözleşmede de yazdığı gibi - zam oranlarını kanuna uygun yapmazsa; çalışanın sigortası geç ve eksik bildirilmişse; çalışan kişinin haberi olmadan sigortada giriş veya çıkış yapıldıysa istifa etmeniz durumunda yine de tazminat alma hakkına sahip olabiliyorsunuz. Bunlar tabi ki istisnai durumlar. Olmaması gereken ancak iş verenlerin keselerine yarayacak, minik minik çakallıklar, haylazlıklar, yaramazlıklar...
işsizlik yok iş beğenmiyorlar diyen yetkililerimiz şu an bunu okuyorlarsa, lütfen kanuna uygun bir şekilde çalışanına değer vermeyen ve sırf cepleri biraz daha kabarsın diye emek hırsızlığı yapan iş verenlere yaptırımlarını artırmalarını rica edeceğim...
Not: iş tabi ki yetkililerde bitmiyor. Çalışan arkadaşlarım! Lütfen sizler de bilinçlenin. Haklarınızı öğrenin ve emeğinizi sömüren kurumlarda çalışmayı her şekilde reddedin. İş verenler, çalışan bulamayınca şartları iyileştirmek durumunda kalacaklardır.
özgürlük ilanıdır. Ama daha da güzeli kapıştığınız şirketten kendinizi attırmaktır. Gurur yapmayın boşa, tazminat candır.
lotodan para çıkarsa bir süre rahat rahat takıldıktan sonra yapacağım şey.