islam

/ 2
M.S. 500 lü yıllardan suudi arabistan yarımadasında ortaya çıkmıştır. Müslümanlar tarafından son din olarak kabul edilmektedir. Allahın muhammedi dünyaya son elçi olarak gönderdiği belirtilmiştir. İslam inancına göre allaha ve peygamberlere inanmak ilk şartlardandır. Öldükten sonra dirilip dünyadaki amellerimiz için sorguya çekileceğimize inanılır. Amellerin iyiliğine ve kötülüğüne göre insan cennet veya cehennem ile mükafatlandırılır/cezalandırılır.
uğradığı topraklara cehaleti paket olarak yanında götüren dindir.
üstüne biraz düşünülünce arap hikayesi olduğu anlaşılıyor.
Gerizekalı insanların , inanmadığı veya inanmak istemediği için hakaret etme ya da aşağılama hakkını kendinde gördüğü ve canları sıkıldıkça uğraştığı kutsal kitabı kur'an ı kerim ve peygamberi son peygamber hz.muhammet olan hak dinidir.
doğruluğunun kanıtı(!) yine kendisi olan, beğenmeyip terk eyleyenin katlinin vacip olduğu, metafizik ne kadar eylem ve şey varsa hepsine inanılan, coğrafyasında savaşın ve cehaletin yaygın olduğu dünya üzerindeki bütün benzerleriyle aynı kategoride değerlendirdiğim felsefi inanış.

ayrıca inananlarının, inanmayanlara saygı göstermediği halde karşısındakinden anlayış beklediği ilginç bir kitlesi var.
İslâm kelimesi (arapça)s-l-m kökünden türemiştir. Kelime anlamı olarak barış, esenlik, güven, huzur, itaat, boyun eğme ve teslimiyet anlamlarına gelmektedir.
Arap diniymiş, vay aq. Araplar dışında başka bir millete gelse o zamanda o ırkın dini olacaktı sizin mantığınıza göre aq. Bu kafayla siz nasıl yaşıyorsunuz, nasıl kendinizi ifade edebiliyor ve mukayese ederek hayatta kalmak için gerekli seçenekleri seçebiliyorsunuz hayret ediyorum.
/ 2