ilk defa uçağa binmek

İlk uçuşum IST - ERC uçuşuydu yanılmıyorsam. İlk defa uçağa binmişim, hafif bir heyecan ve sonlara doğru hafif bir mide bulantısıydı aklımda kalanlar.
ilk uçuşum 2007 yılındaydı. taaa siirtin küçük bir ilçesinden 1 haftalık okul gezisi için istanbula uçmuştum. ilk defa ailem olmadan bir yere gitmiştim ve henüz 5. sınıftaydım. asla unutamayacağım, mükemmel ötesi bir haftaydı...
ilk uçuşum atlas global’le antalya’ya olmuştu, o zamanlar pek sevdiğim bir arkadaşım vardı yanım. hayatımda ilk defa o kadar yüksekte bulunmuştuk üstelik cam kenarında ki ben 4. kattan bile aşağıya bakamayan insanım yükseklik korkusundan. ve o güne kadar hiç bu kadar yüksek ve rahatsız edici gürültülü bir ses duymamıştım. diğer havayollarıyla uçtuğumda farkettim ki bu ses atlas’a özel bir sesmiş, sımayli.
hala her uçak yolculuğunda ilk gün ki gibi korkuyor, kapıya gelince pasiflora aranmaya başlıyorum.
Çocuktum ve rahatsızlığım yüzünden babamla konya'dan istanbul'a gidiyorduk. O seyahate dair Sadece babamın bak bulutların içinden geçiyoruz dediğini hatırlatıyorum.
ilk defa izmir-istanbul arasındaydı uçuşum, oldukça heyecan verici ve tuhaf bir duyguydu benim için. sonra zamanla gördüm ki otobüsten pek de farkı olmayan, yalnızca daha hızlısı olan bir ulaşım aracıymış.