hiç arkadaşı olmayan kişi

/ 2
Kalabalıklar içerisindeki yalnız kişidir. Belki bu kendi tercihidir yalan sahte ilişkilerdense temiz temiz yalnızlığını sürdürür. Kafası rahattır bu kişinin kimseye bir şey açıklamaz. Kimsenin afra tafrasını çekmez. Bir bakımdan güçlüdür bu kişi dertlerini yalnız başına atlatır hayatı daha kolay öğrenir.
Sadece asosyal diyerek kestirip atılacak bir konu değildir bu. Zira birden fazla sebebi olabilir. Zeka seviyesinden, eğitim seviyesine, karakterinden tutup, asla tahmin edemeyeceğiniz psikolojik problemlere dayanabilir.
Yalnizligi tercih ettigini, yalniz kalmayi sevdigini soyleyen kisi ile karistirilmamasi gereken kisidir.
Hic arkadasi olmayan kisi yasamiyordur. 1 tane bile mi yok kardesim?

Yalniz gezmeyi seven biri olarak arkadaslarim olmadan yasayamam heralde. insanin mutlulugu, sevinci, acisi, kederi paylastikca anlam bulur.
ikiyuzlu insanlari filani bahane edeceginize, bu gibi insanlari arkadasiniz yapmazsaniz sorun kalacagini sanmiyorum.

Hic arkadasi olmayan kisi ise ya agir bir psikolojik travma yasiyor ya da yasayacaktir. Bir omur insanin kendiyle konusmasinin hayra alamet olmayacagi apaciktir..
kendi tercihi olması fazlaca muhtemel kişidir. kalabalıktan etraftaki ağzı büyük aklı küçük insanlardan, sıradanlıktan ve sürüden sıkılmış kişidir. yalnızlığın bir lanet değil bir hediye olduğunu anlayan kişidir. kafasına ne isterse yapar nereye gitmek isterse oraya gider ve kimseye hesap vermez. hayatı yaşar ve bunun farkındadır. yalnızlık bir nimettir bunun değerini bilmek gerek.
aynada gördüğüm kişi olur kendisi. iki ayaklı hayvanların sıkıntılarından,bencilliklerinden,iki yüzlülüklerinden bıkmıştır,dört ayaklılarla daha iyi anlaşmaktadır muhtemelen...
mutsuz ve özguvensiz kişilerin 'hiç arkadaşı olmamayi' sorun etmelerine tepki olarak doğmuş, yalnız, mutlu ve huzurlu kişi.
benimdir çünkü hicbirzaman insanların aynı kalacağına inanmadım birileri hep hayatımdadır ama ben yine ayna karşısında kendimle dertleşirim.. hiç bilemezsin insanoğlu nankorlügunu ne zaman ortaya koyar..
/ 2