hades

yunan mitolojisinde yer altı ortamlarının sahibi olarak bilinir. çok sevecen olmadığı söylenir. kerberos adında sevimli bir pet'i bulunmaktadır. yunanlı gardaşları zeus ve poseidon'dur. sevdiğim bir abimiz olup, eli öpülesidir.
abilerinin kafalarına vurarak yeraltına gönderdiği, yunan mitoloji tanrısı. ölümden sonrasına hükmeder.
iyilik meleği görünümlü hilekar Selana'nın türlü oyunlarla kötü olarak göstermeye çalıştığı adam gibi adamdır kendileri.
ölüler diyarı’nın reyizi.

Yunan mitolojisinde ölülere hükmeden tanrıdır. Yerin altında yaşar ve buradan neredeyse hiç çıkmaz. Çünkü eninde sonunda her fani onun yanına gidecektir.

ayrıca tam ekipman giyindiği takdirde görünmez olabilen bir kişiliği vardır.
zeus ve demeter’in kızı persephone’ye aşık olup yeraltı dünyasına kaçıran tanrıdır.
Hikaye şöyle başlar: hades birgün persephone’i görür ve aşık olur. Sonra zeus’a söyler. Fakat zeus demeter’in bu aşka izin vermeyeceğini ancak kızı kaçırırsa engel olmayacağını söyler. Zeus aşkları ve aldatmalarıyla gündeme gelen bir tanrı olduğu için ondan böylesi bir yönlendirme görmemek şaşırtıcı olurdu zaten. Neyseciğime hades’te bunu duyunca durur mu hiç. Persephone çiçek topladığı sırada hades yeryüzünü yarar ve kızı kaçırır. Kızının yokluğunu demeter anında fark edip her yeri talan etmeye başlar fakat bulamaz kızını. Bunun üzerine her şeyi gören helios’a gitmekte bulur çareyi demeter ve her şeyi öğrenir. Sonrasında öfkeli ve ihanete uğramış hisseden bereket tanrıçası demeter tarımla ilgilenmeyi bırakır. Kıtlık çıkar ve kızı gelene kadar da kıtlığın devam edeceğini belirtir demeter. Bunun üzerine hades persephone’yi kaybedeceğini anlar ve yeraltı dünyasından gidemesin diye ona nar tanesi yedirir. Çünkü yeraltı dünyasında bir şey yiyen yeraltı dünyasından kurtulamazmış. Fakat sonrasında anlaşmaya varılır ve persephone yılın 3’te ikisini yeryüzünde, 3’te biriniyse yeraltında geçirir. Demeter kızı yeryüzüne geldiğinde toprağa bereket verirken kızı yeraltına gittiğinde kışı getirir. Böylece mevsimler ortaya çıkarmış. Nar tanesini yiyen persephone ise yeraltından tamamen kurtulamaz ve hadesin karısı, ölüler diyarının kraliçesi olarak kalır.
ölümden sonrasının tanrısı olarak bilinir. yer altının tek sahibi olarak da tanımlanabilir.
yunan mitolojisine göre yer altı tanrısıdır. anında olumsuzladığı gibi iyi bir tanrı değildir. işi, gücü hep ölülerle, karanlıklarladır.