grup kurulduğundan beri üyeyim yalanı

dislike alacaksam bile bu başlığı açmak zorundaydım. çünkü ne zamandır içimde kalmış, aşırı ayar olmakla birlikte anlam veremediğim bir hareket bu. abi adamın sana gelip ilk kampım bu, grupla yeni tanışıyorum dediği anı hatırlıyorsun dün gibi senin yanında, ama ortamlarda kurulduğundan beri gruplardayım diyor, ne münasebet yahu, neden böyle yalanlar yani. neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorlar bu insanlar bir anlayamadım. bunun bir alt kolu da şudur, geçen aydan beri var olduğu grupta '3 yıldır buralardayım yeaaa' demek. gezginlik gönüllülük esasına dayanan bir iş, bunun için bari sidik yarıştırmasak keşke. gezmek için grubu bilmek de şart değil bunu da biliyoruz, 5 yıldır gruplardayım denince cool da olmuyorsunuz. lütfen bunu anlayın artık. bir de şu var, '8 senedir otostop çekiyorum ben, 5 yıldır da aktif geziyorum...'.haklısın annenin karnından çıkınca çekmeye başladın en otostopçu sensin kardeşim biz kimiz ki özür dileriz.
Yeni gelenlere ezik muamelesi yapılmasıyla doğru orantılı. Örneğin; Yeni gelenlerin muhabbet etmesinde yardımcı olmak istemesinden sonra eskilerde oluşan: kız düşürmeye gelmiş. Önyargısı gibi gibi gibi.
hiçbir kampa ve toplantı şeysine katılmadığı için uzun süredir grupta olamaz mı? kastı belki de sadece facebook grubudur? bilemedim.
facebookta zaten kimin ne zaman üye olduğu yazıyor kimse atıp tutmasın boşuna.
kurulduğundan beri olmasada katıldığımda 19 bin kişi vardı. Müthiş bir büyüme hızıyla yoluna devam ediyor :)
Baslik sahibini destekliyorum fakat mesela ben, oyle grup olaylarini pek sevmedigimden facebook sayfasina bile sanirim 1 sene oldu gireli. Yalniz kamp yapmanin ve dogayla basbasa kalmanin keyfini bildigimden hic 300-400 kisi ile kamp yapmayi dusunmedim. Hele kendini bilmez onca kisi varken rahatlamaya gitmisken irrite olup sinir krizi niye gecireyim guzel kardesim?!
Birkac ay once liseden bir arkadasimla istanbula gittigimde gorustum. Bir kafeye gittik, oradaki garsonla da grup toplantisindan tanisik olmuslar vs. Cocuk benim yanimda kiza sulandi yahu.. biraz daha konussa agzinin ustune masayi gecirecem. Bana baktiktan sonra anladi ikiledi tabii.. ama bir akil vermeler, soyle yapacaksin yok olmaz boyle filan.. ne gerek var boyle yavsaklar ile ayni ortamda bulunmaya?
Gezmek ve gezgin olmak icin grupta olmaya gerek yok.. herkesin yolu acik, herkes kendi yolunda.. sevgiler :)