gezgin fobisi

/ 2
bu fobiye sahip insanlar genelde buna sahip olduklarını direkt söylemeyip alttan alta ifade ederler. kimisi gezmenin boş bir iş olduğundan dem vurur, kimi "öyle parayı nereden buluyorlar" diye girip bütün gezginleri tuzu kuru ilan eder, kimi izlediği filmlere dayanaraktan gezginleri taşkınlık çıkaran, etrafı kirleten (ki bu ne yazık ki doğru oluyor bazen) tipler olarak lanse etmeye meyillidir. Sanırsınız ki bize göre hayat boş, sadece hedonist takılıyoruz, dünya umrumuzda değil.

Tamam istisnalar illa ki vardır hatta var olsunlar ama bence gezgin dediğin tam manasıyla kıymet bilendir, bizlerin geze geze bunu göstermesi lazım; gezgin evvela çevreyi temiz tutar, gezgin doğal tehlikelerin farkındadır ve bu yüzden bir şelale kurumadan onu görmek için koşturur, gezgin sevdalıdır; sadece doğaya da değil, tarihe, kültüre, kısacası insana, insani değerlere(bkz: yardımrail)gelin birlik olalım kendimizi ifade edelim, böyle boş beleş muamelesi görmek sizin de canınızı sıkmıyor mu?
Umursamam . Aksine öyle konuşmaya devam etsinler , etsinler ki ne yaptığımızı çözemesinler.
Susalım .
Ama böceklerden muzdaribim. Fazla titiz insanım ve böcüşleri sevmiyorum küçük olanları .
Büyüklerle sorunum yok .
Ama gezmeyi de seviyorum elalemin çantasının kenarındaki matara olur bende sinek böcek savar var .
orostop çekerken aracı ile hızla yanımdan geçmesine rağmen ödü kopan insanlarda açıkça görülür. bazıları uzak şeride geçerler. bazıları da göz kenarı ile bize bakarlar ve başları gövdeleri ile beraber yola dimdik dönüktür.
bana sanki tüm dünyaya böyle korku ile bakıyorlarmış gibi geliyor ve onlar için üzülüyorum.
muhtemelen ailesi küçükken ona "hiçbir şeyini kimse ile paylaşma, gizli gizli ye" öğüdü vermiştir.
var öyle öğüt alan ve öyle bakışları olan çocukluk arkadaşlarım.
Her orman kampında çadırda akrep çıkması fobi yarattı
paranın kısıtlı olması ve bu durumdayken ortaya cıkacak diye korktugum extra giderler
Gece kalacak yerimi ayarlamamışsam o gün çok huzursuz oluyor aksi ve lanet bir bunak gibi davranıyorum, maalesef doğru bu.
/ 2