fransa

Fransızlar ingilizce bilse de konuşmaz efsanesinin gidilince çoğu zaman* çürüdüğü, baget, şarap ve peynirin hayli güzel ve ucuz olan nadir şeylerden olduğu, birçok güzel sanat müzesini barındıran ülke. Pahalı. Şu an yaşadığım yer. Güneyi bence çok daha güzel çok daha samimi. Genel olarak insanlar kendilerini ilgilendirmeyen dertleri umursamaz ancak kendilerine ufacık dokunan şeyi büyük dert edinirler.
şimdiki yüzleşilen bütün sistemlerin (kapitalizm, emperyalizm, sosyalizm, komunizm vb) doğmasını sağlayan meşhur sanayi devriminin gerçekleştiği ülke.
sokakları tarih kokar.
mutfağı dünyaya yön vermiştir.
resmi dili romantizm kokar.
an itibariyle yaşadığım ve aşık olduğum ülke. fransızca anlamıyorum deseniz de fransızca konuşmaya devam etmeleri dışında nezaketli ve saygılı oluşuyla bunu göz ardı etmenizi sağlayan şarap ülkesi. her türlü sevilir yani.
Aşırı milliyetçi ülkedir benim nazarımda. Sokaklarda ingilizce bilen abiler ablalar olmasına rağmen soru sorulduğunda inadına fransızca cevap verilir. Disneyland'ta 72 milletten insanın var olmasına rağmen Fransızca konuşulur fransızca sunumlar yapılır çünkü fransızca avrupa dilidir diye inata bindirmişlerdir ama " almancadır" sorry.
İkinci ülkem canımın içi.bir yıl yaşadım hayatımın en güzel yılıydı gidin görün Fransızlarla ilgili önyargılara kulak asmayın.Ülkeden ayrılırken kaldığım evin anahtarını dahi almayıp burası senin evin diyen ailemden saydığım insanların zarif memleketi
hayran olduğum ülke. dili, mimarisi, müzikleri... her şeyiyle büyülüyor beni.