feminist ifşa kampanyaları

cevaplanabilir entry
kesinlikle samimi bulmadığım "ifşalar" zinciri. toplumu parçalamaya, kadınla erkeği birbirine düşürmeye yarıyor. ki bence dünya finans oligarşisinin amaca budur.

bizim ülkedeki versiyonu ise bana "yalancı çoban" masalını hatırlatıyor. yine de, kral cıplak demek istiyorum.
niye bugünün (ve son yılların) en tartışmalı ve hatta abuk sabuk ifşaları hep bitakım "tipik cis erkek yazar" düşmanı kürt kadınlar, koltuk ve meslek odası sevdalisi sol partilerin üyeleri, eski dernek başkanı ajitatörler, solcu "aydınlar" tarafından yapılıyor..? çünkü kerameti kendinden menkul bitakım feminist-"sosyalist" çevreler ve onların çevre çepheri dümen başındadır. machiavelli rızası icin, şunu dikkate almak lazım; sağ-sol catışmasinda kitleleri arkana almak, o kitlelerin hassasiyetlerini kışkırtmakla mümkündür. (eskiden -şimdi yine de adını anmayacağım- bir sol partinin üyesiydim ve üniversite hayatımın önemli bir bölümü o ortamı gözlemlemekle geçti. yani inanın neyden bahsettiğimi biliyorum.) sağ bu tahrikleri "kutsal" milli ve dinsel sembollere saldırı iddialari üzerinden yapar, sol için ise sekülerliğe ve kadına saldırı iddiaları üzerinden. örnek olsun, hani klasiktir, sağ kendi ideolojisi kitlelerde yeterince kapsama alanı bulamayacağı için "bayrak yakıyorlar", "apo posteri asmışlar" yalanıyla provoke etmeye calışır. sol ise coğunlugu militarist-tekçi-şoven olan türk kitleleri kazanamayacağı "dünyanın tüm proleterleri ve ezilen halkları birleşin"le, ayrılma ve özerklik hakkı müdaafasıyla vs kazanamayacağı için bunu "oruç tutmayanları dövdüler", "referandumda hayır diyen arkdaşımıza evetçi mhpliler saldırdı" yalanına başvurur. yani sağcıların ve solcuların boyle yazılı olmayan cemiyet yasaları vardır. eh böyle bir kafanın taciz kavramına bakışı, taciz tanımını (alkollüydum ams şimdi pişmanım niye benle yiyisti lenn ifşaa, ayakabılarmı övdü ayak fetişistidirr ifşaa) ve tacize yüklediği anlam başka oluyor. haliyle örnek olsum yine; 68 kusaginin komünist militanlarından muzaffer oruçoglu -açıkçası pek kimsenin izlemediği- bir streamde feminist kadınları eleştirirken metafor olarak öpücük attıgı için bilmemkac tane "kadın dernegi" adami linç ederken ya da ilber ortayli bir streamde bi hatuna "iş atarken" ve sol basın bunlari görüp linve katılarak "ayıplarken", öte yandan chp'deki tecavuz iddialarını görmezler (gorürlerse "demokrasi ittifaki" bozulur, degil mi ama). şimdi yine o kokuşmuş sol reformist tayfanın cevre cepherinde dolanan solcu bir erkek tarihçi çıkmış ilber ortaylı beni taciz etti diyor. nedense inanasım gelmiyor. neden acaba.

evvela delıkanli olunmalı. programınız neyse onunla geliniz. "herşey politiktir, yaşa machiavelli yaşa gramsci yaşa althusser" deyip de "politize" "yapısökümcü" kışkirtmayla, tahrikle değil. hangi yapıyı söküyorsun hele soyleyeyim mi? bir vatandaş (videobloger) diyor ki: "uykunuz kaçsın diyorlar eh kaçiyor zaten ekibime kadın çalışan almıyorum bana karşı iftira ve provokasyon olmasın diye. yine sonucta siz işsiz kalacaksınız".