evlilik düşünüyor musun?

/ 2
sanırım yaş 30'u geçince cümle alemin merak ettiği tek nokta bu oluyor. Kardeşim! Ben senin mutsuz evliliğine laf ediyor muyum? Olanla olunmaz!
duyduğunuzda karşınızdakine yumruk atma dürtünüzü tetikleyen cümlelerden biridir. Diğer milyonlarcasını şimdi hiç saymayayım. Çok fazla soru bulabilirsiniz.
yaşımın 25 olmasıyla( ki 25 nedir yani daha çocukluktan yeni çıkmış sayıyorum kendimi) doğum günümden itibaren duyduğum cümle. düşünmüyorum kardeşim. hala öğrenci hayatı gibi ev arkaşımla her şeyi ikiye bölerek yaşadığım bu hayatı bir üst seviyeye (daha iyi bir ev, daha iyi eşyalar, daha çok masraf vb. vb. ) gücüm yok. bunları beraber yapmayı planladığım, evliliği bırak sevgilim yok. hadi oldu diyelim. büyük sorumluluk abi. her iki taraf için de. evliliği kaldıracak sorumluluk yok bende. hele çocuk?! düşündükçe bile asla yapamayacağım şey. en basitinden uykumdan sürekli uyanıp başka biri için bir şeyler yapmak bana zor gelir. annelik hormonlarla gelir derler onun da etkisi olabilir. belk dei şu ana kadar bunu düşünebilecek kadar sevebileceğim biri olmadığı için hepsine karşı net ve sert bir tutumum var. ya da rezalet bir evlilik yaşamış anne babamın çocuklarına zehir ettiği bu hayata yıllarca tiksinerek maruz kaldığım için bilmiyorum.
Kendini bilen, azıcık medeni, sağduyu sahibi insanın sormayacağı sorudur. Çünkü kendisini ilgilendirmediğini bilir, hatta merak bile etmez.
şöyle bir 200-300 bin tl hibe et de düşünelim demeniz gereken soru.
(bkz: başlık olsun torba dolsun)

nasıl başlık açılmaz konusunda çığır açıldığını görüyorum. olacaksa şöyle bir başlık olabilir:

"evlilik düşünüyor musun sorusu" veya "evlenecek misin sorusu"
şu son iki dersi vereyim, evlilik teklifi için yüzük alıcam hanımefendiye
Kısa vade içerisinde asla düşünmüyorum. Şirketimi büyütmem gerekiyor öncelikle.
Başlık hatalı ama yine de sorunuza cevap vereyim Türkiye cumhuriyeti yasaları şu an evlenmeme izin vermiyor.
/ 2