esnaf'ın istediğinizi siz söylemeden karşılaması

samimiyette gelinen en zirve noktalardan biridir. her zaman gittiğiniz dondurmacı'nın siz söylemeden karamelli ve çikolatalı dondurmanızı hazırlaması, gittiğiniz tekel'in siz söylemeden camel white'ı paketlemesi ya da berber'in siz'e her zamanki gibi mi olsun abi diyip yanları 3 numara üstleri uzun bırakmasıdır. bu güzel yurdum esnafları düğününüze dahi gelir takılarını takarlar. tam olarak berber ismail, dondurmacı gökhan ve tekel ahmet abi'dir. bim, a101, magnum, algida kadar ucuz olamamışlardır hiç fakat sizi tanır, hal hatır sorar, çay ısmarlar gönlünüzde kolayca yer edinebilirler. erdal bakkal'ın da bizlere dediği gibi;
'alışverişinizi süpermarketten yaparsınız ama cenazenize erdal bakkal gelir.'
ısmarladıkları 50 kuruşluk çay dışında mahallenin dedikodu merkezleridir. yüzünüze gülüp arkanızdan istihbarat toplayan ajanlardan oluşmaktadır.
çay içeceğin bi yerde şekersiz içtiğini bilip bir limon dilimi ile getiren esnafçı abimdir
Berbere gittiğimde her zamanki gibimi kesiyimdir
Evin anahtarını emanet ettiğim nalburcu abidir
güzel tecrübeler katabilecek olan saygın meslek erbabıdır ..
mahalle kavramında başı çeken temel unsurlardır.. sağa sola yabancıya havlayan mahallenin köpeği bile sen gelince kuyruk sallayıp yanına gelir kendini sevdirir ya dükkanının önünden geçerken çekip sandalyeyi oturur çayını içersin ya işte öyle bişey.. esnafta artık sizi bilir..
yıllardır gittiğim starbucks'da yaşadığım durum. ben daha sıradayken içeceğim hazırlanıyor. o kadar güzel bir duygu ki.