ekşi sözlükte parayla entry girilmesi

Az evvel ekşide rastladığım başlık. Bunu eleştiren ve böyle teklif alan insanlarla ilgili entryler gördüm. Gerçekten trajik bir durum. İnsanların düşüncelerini ve kelimelerini satın almak bunun adı. Bir haber kanalına reklam vermiyorsunuz. Bunun adı daha farklı. Hangi cüretle insanlara cümlelerini satın almak için para teklif edebiliyorsunuz? Gidin reklam olduğu bariz olan alanlara harcayın paranızı. İnsanların fikirlerini satın almaya çalışmayın!
twitter'da troll ordusu ile gerçekleştirilen eylemin, sözlük halidir.
blacklistdizisinin 3.sezonunda bir bölümde de benzer konu ele alınmıştı. troll çiftçisi, elindeki yazılımcı ekibi ile binlerce bot hesapla ve para karşılığında siyasetçilerin, kaçakların, reklam vermek isteyenlerin işlerini saatler içerisinde gerçekleştiriyor, tüm toplum üstünde etki gösteriyor.
Ooo en kolayı o. 500 tl'ye uzun uzun yorum yazıyorlar. özellikle doktor ve restoranların bir çoğundaki yorum aslında işletme veya doktorun bu yazarlara verdiği yorumlar * siyasetçi yorumlarında da aynı şekilde. (bkz: twitter)'da binlerce fake hesaptan aynı anda giriş yapıp tt olma durumunun ekşicesi.