ecosia.org

(bkz: google) ' a benzer, tek farkı yaptığınız her aramaya 1 adet ağaç dikilir. sözlüğü ya da birşeyi ararken oradan bakılmalıdır.

gelirlerinin %80' ini ağaçlandırma programlarına aktarmışlardır, şu an için ortalama 11-16 saniyede 1 ağaç dikebildiklerini söylerler.
şuan buraya gelmek için kullandığım arama motoru. yaklaşık/ortalama 45 arama ile bir ağaç dikimine yardımcı oluyorsunuz. Ayrıca sadece bir eklenti ile google chrome'a ekleniyor. Google chrome'dan tek farkı gelirini daha güzel bir dünya için harcıyor olması. Ayrıca sitenin hemen altında gelirlerini ve giderlerini apaçık yazdıkları bilgiler de mevcut. arama çubuğunun hemen yanında da kaç arama yaptığınızı gösteren bir bilgi sekmesi de mevcut. şuan 5.5 milyon kullanıcıya sahip ve 17 milyonu aşkın ağaç dikmiş bulunmakta.. android telefonumda da bu uygulamayı kullanıyorum. kullanın, kullandırın efendim..
taş atmadan dünyaya yapılabilecek en güzel şeylerden biri. 10 saniyenizi almıyor.
Mottosu ve ideasi cok hos olan Almanya menşeili bir arama motoru, ancak ben dikilen agaclari gormek istiyorum , almanyadaki bir kac arkadasima sordumsada teyit ettiremedim surekli dikim olayini. Ama hayal etmesi bile guzel insallah dogrudur.
son bir kaç senedir kullanıyorum, spesifik aramalar harici gayet başarılı