çorlulu ali paşa medresesi

/ 2
çemberlitaş ile beyazıt arasında aksaray istikametinde sağ tarafta kalan medresedir. yaklaştığında nargile kokusunu almaya başlarsın. istanbul'un en eski ve klasikleşmiş nargilecisidir. anason elma ve tömbeki nargile içebileceğiniz nadir yerlerdendir. havası ve muhabbeti vardır. kahvesi adaçayı candır. emektarı közcü mustafa şimdilerde mekanın müdürlüğünü yapmaktadır.

çorlulu ali paşa medresesi - waldeinsamkeit-4XKRT
hee asıl önemli olan yaşatılan kültür, adisyon tutulmamasıdır. nargilenizi çayınızı içer, çıkarken ne içtiğinizi söylersiniz sizin beyanınıza güvenir hesabı alırlar.
İstanbul'da içebileceğiniz en iyi nargileyi burda içerbilirsiniz. Akşam vakitleri kalabalık olur 12.00-02.30 arası en idealidir.
gitmeye doyamadığım otantik ortamıyla,kedileriyle,özellikle yabancı misafirlerimi mest eden mekan.tabi onlar da hesabı geçirmeye doyamadı,turistik bölgede normal gibi gibi
istanbul'da nargile içmek dendiğinde tophane'den sonra akla gelen mekandı. şimdi ilk akla gelen mekan.
çünkü tophane'yi harcadılar matmazel.
ancak bir türlü sevemedim ben buradaki işletmeyi. tarihi atmosfer vs çok güzel ancak çok dip dibe çok duman altı bir mekan be kardeşim. içerisi yan yana 30 tane nargileden duman altı, ama sigara içmek için dışarı çıkıyorsun. mantıksızlıktan ölmesek bari.
Kahvesine bayıldığım ama nargile kokusuna dayanamadığım yer.
soldan ikinci mekan dedo nun yeri. diğer yerlere göre cazibeli değil belki ama ekip ve muhabbeti güzel. diğerleri gibi suratsız değiller ve bekletmezler. içecek olarak da cadı kazanı isteyin gribe karşı birebir.
Avusturyalı iki arkadaşımın hayran kaldığı otantik ve bir o kadar güzel medrese. Ancak Türk halkı olarak tarihi değerlerimize saygı duymadığımız için nargile kafe haline getirmişiz. Büyük başarı gerçekten.
Sade soda ya da gazoz istediğinizde hala o eski nostaljik efsane şişelerle gelen ve nargilenizle beraber içebileceğiniz harika bir mekan.
Tanımadığınız adamlarla dip dipe, karşı karşıya oturup nargile içebildiğiniz mekandır. Nargilesi gayet güzeldir.
burada medresenin odalarında nargile içebilirsiniz.
yarım saat sonra da göz gözü görmez. içeriye sis bombası atılmış gibi olur.
/ 2