ceza

Gerçek adı Bilgin Özçalkan, mahlası ise Ceza olarak bilinen türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı rap müzisyenlerindendir. Geçtiğimiz sene Sziget Festivali'nde sahne alarak bu büyük festivalde yer alan ilk müzisyen olmuştur. Daha önce Dr. Fuchs ile Neftet adında grupları vardı hele bir de Istanbul albümleri vardıki resmen 1998-2003 yılları arası piyasada benim gibi rock müzik dinleyen insanları bile etkilemiştir.
Son albümü ''suspus'' ile tarzını biraz daha gangsta rap olarak değiştirmiş ve elektronik sounddaki alt yapılar inanılmaz kaliteli olmuştur.
seninle benim aramda büyük bir fark var iyle kötü arasında duran yo yo jeeee ceza denilince aklıma adanalı geliyor
maminimaminimamini maykrofonşov mikrofonşov mısralarıyla tanınmış repçi
sene sonlarına doğru haberlerde sık sık gördüğümüz devletimizin polislerinin dur durak bilmeden kilitledikleri kağıt parçası..
şu şarkıyla beraber yer aldıklarıyla beni hüsrana uğratan kişi.
bomboş bir insan olan killa hakan'ın son şarkısında yer alarak, norm ender'e karşı oluşan saçma ekibin içinde saçma bir şarkı ile yer alarak kalitesini yerle bir etmiş rapçidir. ne işin var senin orada.
Çok sevdiğim bir rapçidir ve killa hakan,ezhel ve ben fero ile yaptıkları düet sonucunda ağır eleştiri yağmuruna tutulmuştur.
Zaten severdim “suspus”tan sonra daha da sevmiştim fakat fight kulüple şaşkına uğrattı beni cidden. Nasıl öyle kalitesiz bir işin içinde yer aldığını anlayamadım.
Hiç kültürüne sahip olamadığım türün müziğini yapan türkiye’nin en meşhur rapcisi.