ceviz ezmesi

burdur'a ait harika tattır. ceviz, şeker ve irmik ile yapılır.
Bir burdurlu olarak şuan canımın acayip derecede istemesine sebep olan post gece gece ceviz ezmesi yapmamla sonuçlanacaktır muhtemelen
tüm burdurluları bir başlık altında toplamaya yarayacak olan meşhur tattır. kendisini ısparta'ya ait sananlar var tıpkı burdur şiş gibi. biz onlara kendi aramızda cahil deyip kıçımızla gülüyoruz.
Fazla yenirse ağızda kekremsi bir tat bırakan burdura özgü yiyecek.
Bir Burdurlu olmasam bile başlığın altındakileri okuduktan sonra hiç yemediğim halde canımın çektiği enfes yiyecek
Açılın burdurlu geldi.

Çok ekstra malzemeler katılmadan hazırlanan bir tatlıdır ceviz ezmesi. Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi un, ceviz ve şeker kullanılarak hazırlanıyor.

Yapımı, tadı ve içine katılan malzemeleri kişiden kişiye değişiyor. Örneğin babam hayatta beceremez. Annemin yaptıkları da her zaman çok tatlı olur ve başka bir tatlı yiyormuşuz hissi verir. Zannedersem evde yapıldığı halde yediğin en iyisi babannemin yaptığıydı.

Yörede bu tatlının ticaretini yapanlar da var. Bunlardan en büyüğü ama en kötü yapanı babamın çocukluktan bu yana en iyi arkadaşlarındandır. Tarifini ise vermiyor.
geçenlerde salda gölü'ne gittiğimde varlığından haberdar olduğum, bir teyzeden aldığım ev yapımı versiyonunun tadı damağımda kalan yiyecek.