çağ üniversitesi

Çağ Üniversitesi, Bayboğan Eğitim Vakfı tarafından Başkan Yaşar Bayboğan öncülüğünde 9 Temmuz 1997'de kurulmuş vakıf üniversitesi. Çağ Üniversitesi, Akdeniz Bölgesi'ndeki ilk vakıf üniversitesidir.

Üniversite kampüsü, Mersin ili sınırları içinde olmasına karşın; aslında Adana'ya 31 km, Mersin'e ise 67 km uzaklıktadır. Üniversite, Tarsus'un Yenice beldesinde bulunmaktadır. 470.000 metrekarelik kampüsün kuzeyinde Toros Dağları, güneyinde ise Akdeniz bulunmaktadır. Üniversitede 3 fakülte, meslek yüksek okulu ve sosyal bilimler enstitüsü bulunmaktadır. 5000 dolayında öğrencisi bulunan Çağ Üniversitesi'nin öğretim dili İngilizcedir (meslek yüksek okulu hariç). Üniversite seçmeli olarak ikinci yabancı dil olanağı sunmaktadır. Öğrenciler ve öğretim görevlileri için ücretsiz servis olanağı mevcuttur. kaynak

------

Kamu Hukuku ve Özel Hukuk lisans üstü eğitiminde %75 burslu olarak yüksek lisans kayıt hakkı kazandığım, tercih hakkımı özel hukuk'tan yana kullanacağım yeni üniversitem olacaktır. Çağrı merkezi ve bir çok konuda şimdiden beklentilerimi çok düşük tuttuğum üniversitedir.