brüksel

/ 2
diplomat değilseniz vakit kaybından başka bir şey olduğunu düşünmediğim belçika başkenti
şehrin çok şeyle kalabalık olmasından dolaylı güzel etkinliklerin, partilerin vs görünürlüğünün zayıf olduğunu düşündüğüm, 5 ay yaşadığım, şehirde sürekli insan devir daimi olduğundan bir ruhunun olduğuna inanmadığım, karmaşık duygular beslediğim yer. Flagey'de Le Pantin, Madame Moustache, 123 rue royal aklıma ilk gelen iyi yerler, yazın apero'lar oluyo teraslarda baya keyifli, perşembeleri parlemento önündeki meydanda içki içiliyo, genelde "networking" ve zorlama konuşmalar harici keyifli. Şehrin güzel yanı bence herkesin tadına göre bi şey olması bu yemek de olur eğlenme de, kötü yanı çoğu şey pahalı.
avrupa birliği ve nato gibi kuruluşların merkezleri brüksel'de bulunduğu için avrupanın başkenti olarakta adlandırılır. avrupa'nın en güzel meydanlarından biri kabul edilen grand place'ye mutlaka gitmek lazım. meydanda brüksel kent müzesi ve belçika bira imalatçıları müzesi bulunuyor. eğer vaktinde giderseniz ünlü çiçek halı festivalide yine bu meydanda yapılıyor. şehirde meşhur manneken pis adında nam'ı diğer İşeyen Çocuk Heykeli var. bütün hediyelik eşya dükkanlarında boy boy anahtarlıklarını magnetlerini göre göre heykelin orjinalini merak eder ve şehirde aramaya başlarsınız. en sonunda heykeli bulduğunuzda çok büyük bir hayal kırıklığı ile kalırsınız. 30 cm boyunda ne olduğu belli olmayan bu heykele ayırdığınız zamana üzülürsünüz. ne olursa olsun önünde sürekli sonu gelmeyen ve durmadan heykeli sağdan soldan önden arkadan çekmeye çalışan japon turist kalabalığı vardır.
Vakit kaybından başka birşey değil.
Brugge a gidin çok daha iyi.
(bkz: brugge)
Avrupa’nın siyasi olarak başkenti. çikolata ve waffleı ile ün yapmış düzenli ve sessiz şehir.
Aynı zamanda couchsurfing uygulaması ile bir eve misafir olduğum ilk lokasyondur.
güney,orta,kuzey olarak ayrılmış bir başkent. atomium görülmeye değer. İşeyen Çocuk heykeli tam bir hayal kırıklığı yürürken karşınıza lak diye çıkıyor bir de bir karış maalesef.
waffle 1 Euro yazar hemen atlamayın,üstüne bir çilek koyasınız gelir bir de çikolata dersiniz hop oldu size 6 euro.
en iyisi yemeyin.waffle'ın hasını Brugge'da yiyin. Brüksel overrated ve underrated bir şehir bana göre. Keşfetmeyi bilene çok güzeldir. Kuzey tarafı bildiğiniz Türkiye. hatta kotçu münir, kardeşler ayakkabıcı, baklavacı ve kuyumcu görebileceğiniz kadar Türkiye'dir. Künefe kebap ne bulduysanız yersiniz.
brugge'a gidilmek için kullanılırsa brüksel anlamlı olur. 6 euro'ya tren bileti alınız ve brugge'a gidiniz.
içinde yerleşik sayısız pkklı barındıran sikik avrupa başkenti.
bataklık kurutularak oluşturulan ve bu sebeple de isminin bataklığın içindeki yerleşim alanı anlamına geldiği şehir.
'waffle'ın başkenti ama bizdekinden biraz farklı yapıyorlar. ya da biz onlardan farklı yapıyor da olabiliriz.
/ 2