bitcoin fiyatı

bitcoinler dolar veya euro gibi basılmamaktadır. bunun yerine, dünyanın her yerindeki bilgisayarlar tarafından özgür yazılım kullanılarak üretilir ve elektronik cüzdan adı verilen programlarda tutulur. bitcoin'in en küçük birimine satoshi denir. satoshi bir bitcoin'in yüz milyonda biridir (0.00000001). bu şekilde geleneksel elektronik paranın gerçekleştiremeyeceği mikro işlemler mümkün kılınmıştır.

genellikle btc kısaltması ile anılan bitcoin, kripto para birimi denilen şeyin ilk örneğidir. kripto para birimleri, tamamen dijital olmaları ve oluşturma ve sahiplik doğrulamasının kriptografiye dayanması dışında geleneksel para birimleriyle bazı özellikleri paylaşan büyüyen bir varlık sınıfıdır.

kullanıcıların sahip olduğu ve ticaret yaptığı bir dijital para biriminin anahtarlarını ifade ederken bitcoin'den btc olarak söz edilir. “1a1zp1ep5qgefi2dmptftl5slmv7divfna” gibi bir dizi sayı ve harfle tanımlanan bir bitcoin cüzdanında btc tutulur. biri size bitcoin göndermek istediğinde, o kişi onu özel anahtarını kullanarak genel cüzdan adresinize gönderir ve siz ona özel anahtarlarınız aracılığıyla erişirsiniz.

bitcoin'in ardından tüm btc ticaretinin dengesini koruyan dağıtık defter olan bitcoin protokolü bulunmaktadır. bu defter, dünya çapında binlerce bilgisayarda depolanan devasa dosyalar bütünüdür. ağ, her işlemi bu deftere kaydeder ve ardından bunları ağdaki diğer tüm defterlere yayar. ağların tümü (ağın verileri değişmez bir şekilde depolamasına izin veren bir işleme eklenen ek veriler de dahil olmak üzere) tüm doğru bilgileri kaydettiklerini kabul ettiğinde, ağ işlemi kalıcı olarak onaylar.

güncel bitcoin yorumları neler, bitcoin alınır mı sorusuna evet veya hayır yanıtı vermenin doğrudan yatırım tavsiyesi niteliğinde olmasından dolayı bu soruya bir yanıt vermek mümkün değildir. bunun kararını kendiniz vermelisiniz. kripto para piyasasına yeni giriş yapıyorsanız ilk adım hangi kripto para birimine yatırım yapacağınıza karar vermektir. kripto para piyasasında değişmez, katı kurallar yoktur ve bir gün herhangi kripto para birimi sert şekilde yükselebilirken, ertesi gün çökebilir. bu durum bitcoin için de geçerlidir.

acemi bir yatırımcının bu fiyat hareketlerini öngörebilmesi, uzmanların yaptığı bitcoin yorumları ile ilgili bir çıkarımda bulunabilmesi için fazlasıyla şansa ihtiyacı vardır. fakat, yatırımınızı korumak için alabileceğiniz birkaç önlem bulunmaktadır. yeni bir yatırımcının yapacağı ilk şey alacağı kripto para biriminin toplam piyasa değerine ve piyasadaki yerine bakmaktır. çünkü yüksek piyasa değerine sahip kripto para birimleri, az bilinen ve düşük piyasa değerine sahip kripto para birimlerine kıyasla fiyatları çok değişken değildir. daha yüksek piyasa değeri genellikle daha düşük risk anldıbına gelir.

her yatırım aracı gibi bitcoin fiyatı da haberlerden kolayca etkilenebilmektedir. bu sebeple bitcoin haberlerini düzenli olarak takip etmeniz gerekir.